Ga naar de inhoud

Peter Maes herlanceert zijn trainerscarrière in Nederland bij Willem II: "Ik ben dankbaar voor de kans"

 za 16 september 2023 13:31
Beerschot was de laatste werkgever van Peter Maes.

Peter Maes mag zich officieel weer coach noemen. De Belgische trainer zat sinds september 2021 zonder club en kwam in opspraak in de zaak "propere handen" en krijgt nu een tweede kans in de Nederlandse tweede klasse. "Zijn visie en manier van voetballen sluiten naadloos aan bij die van de club", klinkt het bij Willem II.

Na twee jaar zonder werkgever en de zaak "propere handen" als een donkere wolk boven zijn hoofd, mag Peter Maes zich opnieuw op het sportieve richten.

 

De trainer die in het verleden onder meer Lokeren, Genk, STVV en Beerschot coachte, gaat aan de slag bij Willem II. "Ik ben de club dankbaar voor de kans die zij me bieden", reageert Maes op de clubwebsite.

 

Peter Maes heeft een woelige periode achter de rug door geld dat hij in het zwart verdiende als T1 van Lokeren en Genk. Daarvoor trof hij een minnelijke schikking met de fiscus.

 

"Ik heb die vervelende periode afgesloten", pikt hij erop in. "Dat hoofdstuk is definitief voorbij. Ik kijk vooruit naar wat ik graag doe: bezig zijn met voetbal. Ik heb alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking."

Peter is een trainer die discipline, fitheid en winnaarsmentaliteit hoog in het vaandel draagt.

Willem II

Maes zelf is verheugd dat hij vanaf maandag voor de groep staat in Tilburg.

 

"Willem II is een historische club, de entourage in het stadion is geweldig en de faciliteiten bij de club zijn zeer professioneel. Er is een goede klik met de club."

 

"Peter is een trainer die discipline, fitheid en winnaarsmentaliteit hoog in het vaandel draagt", luidt het vanwege de club.

 

"Daarnaast is het een zeer ervaren trainer die succes heeft gekend in zowel de tweede als de eerste divisie van België. Zijn visie en zijn manier van voetballen sluiten naadloos aan bij die van de club."

 

De coach tekent een contract tot volgende zomer bij de tweedeklasser.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: