Peter Maes treft regeling met fiscus en openbaar ministerie over zwart geld

 vr 30 juni 2023 11:50
Peter Maes

Peter Maes heeft een minnelijke schikking getroffen met de fiscus en het openbaar ministerie over het geld dat hij in het zwart verdiende als trainer van Genk en Lokeren. Maes wordt beboet, maar moet in ruil niet voor de rechter komen.

Peter Maes was een van de 57 mensen op de lijst van verdachten van het gerecht in het voetbalschandaal rond makelaars Dejan Veljkovic en Mogi Bayat.

 

Maes heeft de speurders toegegeven geld in het zwart verdiend te hebben in zijn periode als trainer van Sporting Lokeren en Racing Genk dankzij zijn samenwerking met makelaar Dejan Veljkovic.

 

Om een strafrechtelijke straf te ontlopen heeft Maes onderhandeld met zowel de fiscus als het openbaar ministerie.

 

Concreet betaalt Maes een boete aan de fiscus en aan het openbaar ministerie en moet hij het geld waarvan aangetoond is dat hij het onrechtmatig verdiend heeft, terugbetalen.

 

Over welke bedragen het gaat, wil zowel het parket als de advocaat van Peter Maes niet toelichten.

 

Met deze minnelijke schikking wil Peter Maes graag een streep trekken onder de zaak. Daarmee zet hij mogelijk ook de deur opnieuw open om aan de slag te gaan als trainer in het voetbal.

Al 16 minnelijke schikkingen

Peter Maes is al de 16e verdachte op de lijst van het gerecht, die een minnelijke schikking treft.

 

Eerder sloten onder meer keeperstrainer Erwin Lemmens, Club Brugge-bestuurders Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, Gent-manager Michel Louwagie, oud-bestuurders van Racing Genk Herbert Houben, Patrick Janssens, Herman Nijs en Filip Aerden, KV Kortrijk-manager Matthias Leterme en bestuurslid Paul Van der Schueren van OH Leuven een schikking.

 

Alle 57 verdachten op de lijst komen volgens het openbaar ministerie in aanmerking voor een minnelijke schikking. Al wordt elk dossier apart beoordeeld.