Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Remco Evenepoel schrikt zich rot tijdens verkenning Angliru: "Er kwam een kudde stieren op me af"

 di 12 september 2023 18:40
Remco Evenepoel beleefde een kalme dag in de Vuelta.

Remco Evenepoel heeft een rustige dag beleefd in de Vuelta. De bollentrui nam een extra rustdag en liet uitlopen op de slotklim. Dat om zo veel mogelijk speelruimte te krijgen van Jumbo-Visma in de komende dagen. "Want morgen moet ik mee zijn om punten te sprokkelen", vertelt hij.

Na een snipperdag is Remco Evenepoel klaar voor de zware klimetappe van morgen.

 

"Ik heb de volledige rit van morgen verkend. Ik weet wat me te wachten staat", vertelt hij over de verkenning, die niet zonder slag of stoot verliep. "Er kwam een kudde stieren op me af, dus ik heb me achter een rots moeten verstoppen om niet aangevallen te worden. Het is een beest, die Angliru."

 

Vandaag spaarde Evenepoel zijn krachten, al bleef het een lastige rit. "Ik heb zo veel mogelijk tijd proberen verliezen zodat ik meer marge krijg van de Jumbo-mannen om weg te glippen de komende dagen."

Morgen moet ik mee zijn om punten te sprokkelen voor mijn bollentrui.

Remco Evenepoel

Het doel voor morgen is duidelijk: aanvallen.

 

"Ik moet mee zijn om punten te sprokkelen voor mijn bollentrui. Twee cols van eerste categorie leveren veel punten op. De Angliru is buiten categorie, maar ik vermoed dat Jumbo-Visma wel weer de ritzege wil pakken."

 

"Ik sta nu op een halfuur, dus normaal gezien moet dat genoeg zijn om ruimte te krijgen", kijkt Evenepoel ernaar uit.

"Wens Van Hooydonck het allerbeste"

In de bubbel van de Vuelta heeft Remco Evenepoel het nieuws over Nathan Van Hooydonck maar vluchtig meegekregen. "Toch is het altijd een schok", reageert hij voor de start van rit 16.

 

"Ik heb er iets van zien verschijnen. Het laatste uur kon ik het nieuws niet zo goed volgen, dus op dit moment weet ik niet hoe het met hem is."

 

"Het is altijd schrikken als zo'n nieuws binnensijpelt. Ik hoop dat Nathan oké is en dat alles ook oké blijft. We wensen hem en zijn naasten het allerbeste en steunen hen."

Gerelateerd: