Ga naar de inhoud

Kopecky heerst op de Cauberg en wint haar tweede etappe van de week

 za 9 september 2023 16:53
Lotte Kopecky wint nog maar eens een etappe.

Lotte Kopecky (SD-Worx) heeft de vierde etappe van de Simac Ladies Tour gewonnen. De wereldkampioene haalde het in een sprint op de Cauberg voor Wiebes en Niewiadoma. Op die manier vergroot ze ook haar voorsprong in het klassement.

De vierde etappe was op papier zeker de pittigste, met meerdere heuvels en een stevige aankomst op de Cauberg.

 

Op 55 kilometer opende Annemiek van Vleuten de debatten. Ze kreeg mooi gezelschap mee, met onder andere Lotte Kopecky en Katarzyna Niewiadoma.

 

Die laatste versnelde even later nog eens met Georgi, maar werden door een flink uitgedund peloton toch weer gegrepen, op zo'n 28 kilometer van de finish.

 

In de slotfase, en met de Cauberg in zicht, bleef het versnellingen en aanvalspogingen regenen. Ook Kopecky toonde zich meermaals alert. 

 

Mackaij leek de beslissende move te maken, en had een voorsprong van 15 seconden beet, maar de Nederlandse moest haar meerdere erkennen toen Kopecky, Wiebes en Niewiadoma haar op de Cauberg nog overvleugelden.

 

De drie mochten het uiteindelijk beslissen, en het was Kopecky die nog het meeste power in de benen had. Onze landgenote blijft zo aan de leiding in het algemeen klassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
simac ladies tour
        winnaar leider
05/09 proloog Ede - Ede 2,4 km Kool Kool
06/09 rit 1 Gennep - Gennep 139,1 km Balsamo Kool
07/09 rit 2 Leuven - Leuven 7,1 km (ITT) Kopecky Kopecky
08/09 rit 3 Emmeloord - Lelystad 148,9 km Kool Kopecky
09/09 rit 4 Valkenburg - Valkenburg 131,6 km Kopecky Kopecky
10/09 rit 5 Arnhem - Arnhem 150,3 km Wiebes Kopecky