Premier League klassement

Wie anders dan Erling Haaland ontvangt prestigieuze PFA Player of the Year-award van zijn collega's

 di 29 augustus 2023 22:30
Erling Haaland.

Ook al is het nieuwe seizoen al begonnen, in Engeland kijken ze graag nog eens achteruit. Erling Haaland heeft vanavond de PFA Player of the Year-award in ontvangst mogen nemen. Het zijn de collega-voetballers die de winnaar van die verkiezing bepalen. 

Tijdens de laatste weken van elk voetbalseizoen delen ze in Engeland een stapel prijzen en trofeeën uit, maar aan de PFA Player of the Year-award wordt het grootste belang gehecht.

 

De stemming wordt gehouden door spelers die zijn aangesloten bij de Engelse spelersvakbond PFA.

 

Weinig verrassend is Erling Braut Haaland uitgeroepen tot winnaar. De 23-jarige Noorse doelpuntenfabriek debuteerde vorig seizoen bij Manchester City in de Premier League.

 

Hij werd kampioen en scoorde in de competitie 36 keer in 35 matchen. Haaland en zijn club wonnen ook de Champions League en de FA Cup. 

 

Bij City treedt hij in de voetsporen van Kevin De Bruyne, laureaat in 2019-2020 en 2020-2021 en ook dit jaar op de shortlist van 6 finalisten (met ook nog Stones, Kane, Odegaard en Saka).

 

De Bruyne zelf werd opgenomen in het elftal van het jaar. Hij figureert er naast Ramsdale, Trippier, Stones, Dias, Saliba, Rodri, Odegaard, Saka, Haaland en Kane. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.