Ga naar de inhoud

Koen Naert prikt de marathon van New York in zijn agenda: "Deze keer wil ik niet wandelen"

 di 29 augustus 2023 18:36
Koen Naert bij zijn vorige deelname in 2017.

Koen Naert staat op 5 november aan de start van de New York marathon. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt en heeft ook Naert zelf meegedeeld op zijn sociale media.

In 2017 nam Koen Naert al een keer deel in New York. Hij maakte toen indruk door diep in de wedstrijd, meer bepaald op First Avenue, nog aan de leiding te lopen. De West-Vlaming finishte toen uiteindelijk als achtste.

 

De New York Marathon is een van de zes Majors, maar geldt ook bij recreatieve lopers en toeschouwers als een van de grootste sportevenementen ter wereld. 

 

"Zes jaar na mijn laatste deelname ben ik heel opgewonden om terug te zijn in New York", schrijft Naert op Instagram. "Voor mij was 2017 traumatisch en uitputtend, want voor de eerste en enige keer heb ik moeten wandelen tijdens een wedstrijd."

 

"Ik herinner me nog hoe ik wandelend Central Park binnenkwam, maar er toch nog in slaagde om achtste te worden. Vraag me niet hoe ik dat gedaan heb, maar het plan is alleszins om dit jaar niet te wandelen."

 

Over zijn olympische kwalificatie hoeft Naert zich in New York geen zorgen meer te maken. Hij is al zeker van Parijs 2024 sinds hij eerder dit jaar in Rotterdam een persoonlijk record liep van 2u06'56".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.