Ga naar de inhoud

Wannes Van Laer moet Belgische zeiltalenten klaarstomen voor het grote werk

 ma 28 augustus 2023 18:23
Wannes Van Laer gaat samenwerken met Evi Van Acker.

Wind & Watersport Vlaanderen heeft zijn coaching staf versterkt met de komst van Wannes Van Laer. Van Laer was er als zeiler 3x  bij op de Olympische Spelen en moet talenten klaarstomen en coachen in de klasse van Emma Plasschaert.

Wannes Van Laer nam in zijn lange zeilcarrière drie keer deel aan de Olympische Spelen in de Laser-klasse. Bij zijn debuut in Londen 2012 eindigde hij als 34e, vier jaar later in Rio behaalde hij met plaats 17 zijn beste resultaat. In Tokio werd hij 27e.

 

In september ruilt Van Laer de Franstalige zeilbond voor Wind & Watersport Vlaanderen. Daar zal hij de verantwoordelijkheid hebben over de jeugdwerking topsport zeilen, (wind)surfen en kitefoilen. 

 

"Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging en ben heel gemotiveerd om jonge zeilers, surfers en foilers te helpen hun ambities waar te maken. Daarnaast deel ik ook  de visie van het topsportbeleid van WWSV, als team zullen we mooie dingen realiseren."

 

Van Laer moet dus Belgisch talent klaarstomen voor de top. "Daarnaast zal Wannes ook coachen in de ILCA 6 (de klasse van Emma Plasschaert en Eline Verstraelen) en is hij multi-inzetbaar in andere klasses", klinkt het bij Wind & Watersport Vlaanderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.