Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Ploegleider ziet "luxeprobleem" bij Jumbo-Visma en wijst "Evenepoel als grootste tegenstander" aan

 za 26 augustus 2023 12:30

Remco Evenepoel zit in een gele tang. "Wij zien hem als onze voornaamste concurrent", vertelde Grischa Niermann aan de vooravond van de Vuelta. De ploegleider van Jumbo-Visma onderstreepte ook nog eens dat het Nederlandse blok met twee kopmannen in Barcelona begint. "Een luxeprobleem", klinkt het over de tandem Vingegaard en Roglic. 

Team Jumbo - Visma wil geschiedenis schrijven.

 

Na de Giro en de Tour wil het dit seizoen - met ook eindwinst in de Vuelta - een historische hattrick scoren.

 

En om die klus te klaren, liet het niets (of beter: niemand) aan het toeval over. Met zowel Primoz Roglic, de winnaar van de Giro, als Jonas Vingegaard, de winnaar van de Tour, brengt het in Barcelona twee uitgesproken kopmannen aan de start. 

 

"Het is onze grote droom om die derde grote ronde op een jaar tijd te winnen. Of dat nu met Primoz of met Jonas is, maakt voor ons niet uit", klonk het bij ploegleider Grischa Niermann.

Er zijn hier heel wat toppers aanwezig. Al schatten we Remco nog wat hoger in dan de rest.

Grischa Niermann

Alleen: zijn hun belangen wel verenigbaar?


"Het is een luxeprobleem", legt Niermann uit. "We hoeven er geen doekjes om te winden: ze komen goed overeen, maar willen beiden winnen. Het is aan ons om dat goed te managen."


Het is dan ook niet de eerste rodeo van Jumbo-Visma. Ook vorig jaar begon het duo aan de Tour met een gedeeld kopmanschap. Wat ze eruit geleerd hebben?


"We hebben vooraf goed besproken dat we met twee kopmannen beginnen aan dit avontuur en we zullen daarover ook blijven babbelen met elkaar. Ze zullen het samen moeten doen en zullen zeker niet tegen elkaar rijden."

 

"Het is simpel: de drie weken zullen uitwijzen wie de betere is", trapt hij nog een laatste open deur in.

Al beseft Niermann dat er nog gevaarlijke kapers op de kust liggen.

 

"Het zal hier echt geen een-tweetje worden, waarbij wij zullen bepalen wie op het hoogste schavotje mag eindigen", klinkt het bij de ploegleider.

 

"Ayuso, Almeida, Thomas, Vlasov, Mas ... Er zijn hier heel wat toppers aanwezig. Al schatten we Remco nog wat hoger in dan de rest." 


"Het is geen geheim dat wij hem als onze grootste favoriet ... (euhm) ... tegenstander zien", sluit hij af.

Gerelateerd: