Premier League klassement

Manchester United en Mason Greenwood gaan definitief uit elkaar: "Beste beslissing voor beide partijen"

 ma 21 augustus 2023 16:42
Mason Greenwood in betere tijden bij Manchester United.

Mason Greenwood (21) is geen speler meer van Manchester United. Dat heeft de club via een statement op de website bekendgemaakt, waarin het de resultaten van een intern onderzoek naar Greenwood bekendmaakt. De Engelse aanvaller werd vorig jaar beschuldigd van verkrachting en geweldpleging, maar is na een jaar buiten vervolging gesteld. Zijn contract liep nog tot 2025, maar is in onderling overleg ontbonden. 

"Alle betrokkenen, inclusief Mason, erkennen de moeilijkheden die hij ondervindt bij het hervatten van zijn carrière bij Manchester United", klinkt het op de website van Manchester United. Daarom is in onderling overleg besloten dat Greenwood en de club uit elkaar gaan.

 

Mason Greenwood werd in januari 2022 door de politie gearresteerd omdat hij werd verdacht van verkrachting en mishandeling. In het begin van dit jaar werden de klachten ingetrokken. 

 

Op een comeback op het veld was het nog wachten tot Manchester United zijn intern onderzoek afrondde. En dat heeft het nu gedaan.

 

"Op basis van het bewijsmateriaal waarover wij beschikken, is de conclusie dat Mason niet de overtredingen beging waarvoor hij oorspronkelijk is aangeklaagd", schrijft de club. "Mason erkent wel publiekelijk dat hij fouten heeft gemaakt waarvoor hij verantwoordelijkheid neemt."

De beste beslissing voor Manchester United, mijn familie en mezelf is dat ik mijn voetbalcarrière voortzet buiten Old Trafford, waar mijn aanwezigheid de club niet zal afleiden

Mason Greenwood

Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van de aanvaller dan wel ligt. Greenwood zelf komt ook met een statement: "Ik begrijp dat mensen me zullen veroordelen op basis wat ze hebben gehoord en gelezen op sociale media en ik weet dat mensen van het ergste uit zullen gaan."


"Ik heb niet de dingen gedaan waarvan ik beschuldigd werd.  Ik accepteer dat ik fouten heb gemaakt in mijn relatie en neem daarvoor mijn verantwoordelijkheid."


"De beste beslissing voor Manchester United, mijn familie en mezelf is dat ik mijn voetbalcarrière voortzet buiten Old Trafford, waar mijn aanwezigheid de club niet zal afleiden. Ik bedank hen voor de steun sinds ik als zevenjarig kind lid werd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.