Genk is op zoek naar doelpunten. De ploeg van Wouter Vrancken hapert in Europa en in de Jupiler Pro League. En dat vooral door een gebrek aan efficiëntie. Ook gisteren slaagde de vicekampioen er na een kansenkermis thuis tegen Charleroi niet in om te scoren. "Onze aanval heeft de rest van de ploeg voor de pauze in de steek gelaten", was de coach scherp.
De Genkse doelpuntenmachine draait momenteel vierkant.
In de laatste vier wedstrijden scoorde de ploeg van Wouter Vrancken amper twee keer. Een probleem dat tegen Charleroi pijnlijk zijn kookpunt bereikte. Het schoot gisteren 23 keer naar doel, maar kon geen enkele keer scoren.
"De laatste push ontbreekt bij ons", vertelde een duidelijk teleurgestelde Wouter Vrancken na het scoreloze gelijkspel.
Het staat in schril contrast met het scorend vermogen van het Genk dat vorig jaar het seizoensbegin bombardeerde. In Genk horen ze het niet graag, maar de krater die Onuachu achtergelaten heeft, is nog steeds een gapende wonde.
Of het fantoompijn was, weten we niet, maar de teleurstelling bij Vrancken maakte in zijn analyse snel plaats voor vlijmscherpe kritiek. Gericht aan enkele van zijn aanvallers.
"Onze aanval heeft de rest van de ploeg voor de pauze in de steek gelaten. Er was geen agressiviteit en intensiteit aanwezig bij hen", klonk het scherp.
Onze aanval heeft de rest van de ploeg voor de pauze in de steek gelaten.
"Als je het verschil ziet met de jongens in de tweede helft, neem ik hen dat wel kwalijk, ja. Het is toch vooral jammer voor die jongens zelf."
Zo zullen zowel Fadera Alieu als Yira Sor in de spiegel moeten kijken na hun non-match tegen Charleroi. Het duo mocht tijdens de rust in de kleedkamer blijven.
Invallers Joseph Paintsil, Christopher Bonsu Baah en de terugkerende Luca Oyen (na minuut 60) zorgden meteen voor meer drive en gevaar, maar scoren lukte eveneens niet.
Vooral Paintsil kon - ondanks veel goede wil - het juk niet van zich afschudden. De dribbelvaardige winger wilde zich weer in de gratie spelen van de fans na zijn rode kaart tegen Olympiakos, maar opnieuw werd hij de onverhoopte antiheld.
De reden? Tot twee keer toe miste hij dé kans op de winning goal.
"Paintsil deed nochtans echt zijn best", nam Vrancken hem in bescherming. "Je zag de nederigheid in zijn spel. Dan is het jammer voor hem dat hij naar de supporters toe niets goed kon maken. Hij zit er erg mee in."
Toch was er ook een lichtpuntje bij Genk. Luca Oyen miste het vorige seizoen met een zware knieblessure, maar toonde zich opnieuw een belangrijke spilfiguur in het slotoffensief van de Genkies.
"Ik denk niet dat de heropleving in de tweede helft door een persoon kwam, maar de prestatie van Luca Oyen deed me alvast plezier", klonk het bij zijn coach.
"We hebben veel gesproken in de periode dat hij niet speelde. Ik heb hem toen gezegd dat hij zijn momenten moest nemen. Dat heeft hij vandaag gedaan en daar heb ik hem ook voor gefeliciteerd."
Genk en Vrancken krijgen donderdag alvast een nieuwe kans om alle negativiteit van zich af te schudden. Tegen het Turkse Adana Demirsport moet het zijn Europese vrije val stopzetten, hopelijk met heel wat doelpunten.
Werk aan de winkel, dus. "Inderdaad, tegen donderdag moeten onze mindere punten eruit", zette Vrancken zijn deadline scherp.