Ga naar de inhoud

Tragisch nieuws, enkele uren na winnende WK-goal: Spaanse Olga Carmona verliest vader

 zo 20 augustus 2023 23:04
Olga Carmona na haar doelpunt in de WK-finale.

Enkele uren nadat ze Spanje naar een historische wereldtitel trapte, heeft Olga Carmona verschrikkelijk nieuws moeten vernemen. De vader van de Spaanse doelpuntenmaakster overleed na de WK-finale. Dat meldde de Spaanse voetbalbond zondagavond.

"De Spaanse voetbalbond betreurt ten zeerste het overlijden van de vader van Olga Carmona. De speelster heeft het trieste nieuws vernomen na de WK-finale", schrijft de Spaanse federatie in een persmededeling.


"We betuigen Olga en haar familie onze innige deelneming in deze tijd van diep verdriet. We houden van je, Olga, je bent de geschiedenis van het Spaanse voetbal."

 

Enkele uren eerder had de 23-jarige Carmona Spanje nog naar het voetbalzenit getrapt. Haar doelpunt in minuut 29 zorgde voor een eerste Spaanse wereldtitel ooit in het vrouwenvoetbal.

 

Bij haar doelpunt toonde ze op haar ondershirt een boodschap met de tekst "Merchi", wat naar verluidt een eerbetoon was voor de overleden moeder van haar beste vriendin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: