Femke Bol en Sifan Hassan vallen met het goud in zicht: "Ik ben dus toch geen machine"

 zo 20 augustus 2023 09:59

Nederland hoopt op het WK atletiek in Boedapest een karrenvracht medailles binnen te halen, vooral dan dankzij speerpunten Femke Bol en Sifan Hassan. Maar op de openingsdag kwamen beiden ten val in de eindsprint om het goud.

Femke Bol moest het in de laatste rechte lijn van de gemengde estafette 4x400 meter opnemen tegen de Amerikaanse Holmes. Het was een strijd van hard tegen onzacht, maar op het moment supreme struikelde de Nederlandse.

"Ik weet niet wat er gebeurd is", zei Bol achteraf bij de collega's van de NOS. "Ik wilde graag, maar mijn benen wilden niet mee."

 

"Ik heb dat al vaker gehad, maar meestal kan ik het dan nog herstellen. Alleen vandaag niet."

 

"Ik heb nog gekropen voor de 3e plaats, maar ik had het stokje laten vallen, dus dat telde niet."

 

Bol was achteraf vooral gefrustreerd, omdat haar lichaam haar in de steek liet. "Ik snap niet waarom ik de benen niet had, terwijl ik 's ochtends heel makkelijk liep."

 

"De mensen denken soms dat ik een machine ben, nu laat ik zien dat ik dat niet ben. Alleen liet ik dat liever niet zien op een WK."

Sifan Hassan: "Ik dacht dat ik geduwd werd, of word ik gek?"

Alsof de duivel ermee gemoeid was, onderging ook Sifan Hassan hetzelfde lot op de 10.000 meter bij de vrouwen.

 

"Ik weet niet wat er gebeurd is", herhaalde Hassan de woorden die ook Bol uitsprak. "Ik denk dat ik misschien geduwd werd? Of ben ik nu gek geworden? Ik voelde toch iets."

 

"Boos ben ik niet, wel verdrietig. Maar dit is ook het einde van de wereld niet. Dit zijn geen Olympische Spelen en ik heb hier nog enkele races om dit goed te maken. Ik moet ook dankbaar zijn voor wat ik allemaal wél al hebben kunnen winnen."

Gerelateerd: