BEKIJK: Waterkwaliteit van de Seine bezorgt organisatoren Olympische Spelen kopzorgen

 vr 18 augustus 2023 11:17
Het zwemgedeelte van de triatlon op de Olympische Spelen in Parijs moet doorgaan in de Seine.

Iets minder dan een jaar voor de Olympische Spelen ging er in Parijs een testevent door voor de triatlon. Een maand geleden werd de World Cup openwaterzwemmen, die ook in Parijs had moeten plaatsvinden, nog afgelast omdat de waterkwaliteit van de Seine te laag was. De organisatie doet er alles aan om de rivier tegen volgende zomer in orde te krijgen.

Aan het testevent deed onze landgenote Jolien Vermeylen mee. Zij hoopt erbij te zijn volgende zomer en hoopt vooral dat er tegen dan wat meer zekerheid is.

 

"Ik wil een triatlon doen, geen duatlon. Ofwel moet de waterkwaliteit goed zijn, ofwel moet er een plan B zijn. Je kan niet op de ochtend van de wedstrijd laten weten of er al dan niet kan gezwommen worden", zegt ze.

 

Vermeylen is overigens wel zeer te spreken over het parcours: "Langs de Eiffeltoren, over de Champs Elysées. Het parcours is voor de rest echt zalig." 

Gerelateerd: