Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel wil blijven bij de ploeg, maar waarschuwt nu zelf ook: "Er moet veel verbeteren"

 do 17 augustus 2023 19:48

Dé transfersaga van het wielerseizoen is zonder twijfel die rond Remco Evenepoel. Maar ondanks hardnekkige geruchten dat hij naar Ineos zou trekken, herhaalt Evenepoel in de Lanterne Rouge Cycling Podcast dat hij "normaal gezien bij Soudal-Quick Step zal blijven".

De voorbije weken deed Remco Evenepoel er alles aan om de Ineos-geruchten de kop in te drukken. Maar een interview met zijn vader Patrick, aan de vooravond van het WK, gooide toch weer heel wat olie op het vuur.

Evenepoel probeerde het brandje zelf te blussen en doet dat in een uitgebreid gesprek met de Lanterne Rouge Cycling Podcast opnieuw, zij het dat hij net als zijn vader aanstuurt op een betere omkadering.

 

"Normaal gezien blijf ik bij Soudal-Quick Step. Ik heb nog een contract tot 2026 en koers is niet zoals voetbal, waar je een speler zomaar voor 200 miljoen kunt wegkapen."

 

"Maar als ik blijf, zal er wel veel moeten verbeteren", klopt Evenepoel op tafel. "Een betere wetenschappelijke aanpak, voeding, ... Allerlei zaken die de kern voor de grote rondes sterker moet maken."

"Als dat gebeurt, dan kunnen we op hetzelfde niveau geraken als UAE en Jumbo-Visma."

Ik heb nog een contract tot 2026. Koers is niet zoals voetbal, waar je een speler zomaar voor 200 miljoen kunt wegkapen.

Remco Evenepoel

Het recept van de rijsttaartjes

Evenepoel geeft toe dat er de laatste tijd al veel stappen zijn gezet. "We hebben al veel kennis in de ploeg."

 

"Niemand weet beter hoe het er in de andere teams aan toegaat dan de renners zelf. Er zijn bijna geen geheimen in het peloton."

 

"Ik zal je een voorbeeld geven. Wij hebben nu een verzorger van Ineos binnengehaald. Die heeft al zijn geheimen meegenomen. Wat zit er in een bidon? Wat is het recept van de rijsttaartjes? Die laatste zijn hierdoor sinds dit seizoen helemaal anders."

 

"Het zijn allemaal kleine dingen die ons op dat topniveau zullen helpen. Net zoals meer competitie tussen de verschillende helpers, zodat je de ploeg kunt samenstellen uit de renners die het beste in vorm zijn."

 

Heel wat plannen en ideeën dus bij Evenepoel. Maar geen transferplannen meer?

Gerelateerd: