Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Remco Evenepoel over WK, Vuelta en Ineos-geruchten: "Dat is small bullshit"

 vr 28 juli 2023 15:37
Evenepoel en Thomas
Remco Evenepoel en Geraint Thomas, ook volgend jaar geen ploegmaats van elkaar.

Vanaf morgen begint Remco Evenepoel aan zijn zware laatste deel van het jaar, met eerst de Clasica San Sebastian, dan de dubbel tijdrit-wegrit op het WK en ten slotte de Ronde van Spanje.

De Clasica San Sebastian morgen wordt de laatste koers van Remco Evenepoel in de regenboogtrui. Hoe kijkt hij terug op dat jaar?

 

"Ik denk dat ik momenteel 8 overwinningen heb als wereldkampioen. Hopelijk worden dat er 9", neemt hij al een voorschotje op een mogelijk nieuwe zege in San Sebastian.

 

"Alles bij elkaar mag je dan spreken van een supergoed jaar in de regenboogtrui. Er zijn coureurs die minder getoond hebben."

 

Het is best mogelijk dat Evenepoel uiteindelijk maar 1 koers niet in de regenboogtrui rijdt, als hij tenminste zijn titel verlengt in Glasgow. "Het parcours is minder lastig dan vorig jaar, het zijn ook kortere beklimmingen."

 

"Anderzijds, het is een lange wedstrijd; het lijkt een beetje op het parcours van het BK (dat hij won), maar dan met hoogtemeters. Ik denk dat ik in elke eendagskoers een kans heb om te winnen."

 

Evenepoel zal in Glasgow - in tegenstelling tot veel van zijn concurrenten - geen Tour de France in de benen hebben. Een nadeel? "Ik heb altijd een goeie zomer gereden na een hoogtestage in juli. Daarom hebben we voor dezelfde aanpak gekozen. Het is voor mij ook beter om wat frisser aan een eendagskoers te kunnen beginnen."

Het WK-parcours is minder lastig dan vorig jaar, maar in principe heb ik in elke eendagskoers kans om te winnen.

Remco Evenepoel

Vuelta tegen Vingegaard: "Goeie leerschool voor volgend jaar"

Na het WK volgt dan op het einde van augustus de Ronde van Spanje. Daar neemt de titelverdediger het op tegen Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Was hij blij dat de Deen zijn deelname bevestigde?

 

"Uiteraard. Dat zal alleen maar meer spektakel opleveren in een Vuelta die sowieso al superlastig is."

 

Heeft hij dan geen schrik van het blok van Jumbo-Visma, met ook nog Primoz Roglic en daarnaast een pak superknechten? "Als je nu al schrik hebt, kun je beter niet starten."

 

"Het is een ploeg om de koers te dragen. Laat ze maar doen! Ik zal wel proberen te volgen. Zij hebben de 2 topfavorieten aan de start, al reken ik mijzelf daar ook bij. Het wordt in ieder geval een mooie leerschool voor volgend jaar (als hij de Tour rijdt)."

 

Evenepoel moest op een vraag van een journalist ook schoorvoetend toegeven dat hij vorige week al enkele ritten heeft verkend. "Het is weer moeten uitkomen! Jammer."

 

Evenepoel proefde van de 16e, 17e en 18e etappe. "In mijn ogen de lastigste ritten in de slotweek. De Angliru is een echt monster, maar Cruz de Linares is niet veel minder en die doen we 2 keer. Het worden 3 spectaculaire dagen. Maar wel supermooie ritten."

Evenepoel en Vingegaard
Evenepoel kijkt uit naar de confrontatie met Vingegaard.

Over geruchten Ineos: "Small bullshit"

Op de persconferentie kreeg Evenepoel uiteraard ook vragen over zijn toekomst, die volgens steeds meer aanzwellende geruchten niet bij Soudal-Quick Step maar bij Ineos zou liggen.

 

"Het is grappig, de buitenwereld lijkt hier meer over te weten dan ik", wuift Evenepoel die geruchten weg. "Het is iets bijzonders. Maar ik ben mentaal sterk genoeg om mij daar niet door te laten afleiden."

 

"Ik heb geen redenen om hier ongelukkig te zijn", verzekert de wereldkampioen. "Het is small bullshit. Sorry voor mijn woordkeuze."

Evenepoel
Remco Evenepoel probeert morgen voor de 3e keer de Clasica San Sebastian te winnen.
Gerelateerd: