Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel is logische kopman van Soudal-Quick Step in San Sebastian: "Koers waar ik van hou"

 wo 26 juli 2023 12:55
Remco Evenepoel na zijn zege in de Clasica San Sebastian in 2022.
Remco Evenepoel na zijn zege in de Clasica San Sebastian in 2022.

Remco Evenepoel jaagt zaterdag op zijn 3e zege in de Clasica San Sebastian. De wereldkampioen is de kopman bij Soudal-Quick Step, dat met 3 Belgen afzakt naar Spaans Baskenland.

Remco Evenepoel krijgt in de Clasica San Sebastian, de koers die hij won in 2019 en 2022, het gezelschap van Pieter Serry, Mauri Vansevenant, de Fransen Julian Alaphilippe en Rémi Cavagna, de Italiaan Andrea Bagioli en de Brit James Knox.

 

Voor de 23-jarige Evenepoel wordt het in Spaans Baskenland zijn eerste wedstrijd sinds hij precies een maand geleden Belgisch kampioen werd in Izegem. Na San Sebastian richt hij zich voluit op de wereldkampioenschappen in Glasgow en aansluitend de Vuelta, waar hij ook titelverdediger is.

 

"San Sebastian is een koers waar ik van hou", zegt Evenepoel woensdag. "Ik behaalde er mijn 1e WorldTour-zege in 2019 en won opnieuw 3 jaar later. Ik hou dus mooie herinneringen over aan het Baskenland en kijk ernaar uit om daar opnieuw op mijn fiets te zitten."

 

Volgens Evenepoel zorgen de Baskische fans voor een uitgelaten sfeer op de klimmen. "Ze zorgen voor een extra push door heel de tijd te juichen en je naam te roepen. Het maakt het tot een van de mooiste wedstrijden, dus ik kan niet wachten om er dit weekend weer te zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.