Premier League klassement

Roméo Lavia kiest voor Chelsea: "Kan hij concurrentie met Fernandez en Caicedo wel aan?"

 vr 18 augustus 2023 14:51
Lavia
Romeo Lavia hier nog tegen Enzo Fernandez, straks samen in één ploeg bij Chelsea?

De koopwoede van Chelsea kent geen grenzen en heeft nu ook Roméo Lavia bereikt. De jonge Belgische middenvelder maakt de overstap van Southampton. Premier League-volger Filip Joos stelt zich vragen bij die keuze.

Iets meer dan een jaar geleden was Roméo Lavia enkel bekend bij de echte voetbaldieren, na amper één seizoen bij Southampton staat de 19-jarige middenvelder in het transferboekje van zowat alle (Engelse) topclubs.

Liverpool en Manchester United trokken aan de mouw van de Rode Duivel, maar die kiest uiteindelijk voor Chelsea. Geen evidente keuze, vindt Filip Joos. Vooral de concurrentie op het middenveld is daar moordend.

 

"Chelsea heeft met Enzo Fernandez een van de meest balwillende spelers van de Premier League", zegt Filip Joos. "Volgens de statistieken heeft hij sinds zijn komst bij Chelsea dubbel zoveel balcontacten als zijn ploegmaats."

 

"Fernandez eist dus alles op bij die ploeg en dat zal er na de match tegen Liverpool - waarin hij fenomenaal was - niet op verbeteren."

 

"Ik zou Lavia's keuze begrepen hebben, mocht Fernandez er niet spelen en mochten ze niet ook nog net Moises Caicedo gekocht hebben. Maar gaat hij met die jongens de concurrentie aangaan ...?"

Ik denk dat Lavia de concurrentie bij Chelsea wél aandurft.

Wesley Sonck

Speler voor de toekomst? "Hij moet vooral spelen"

Wesley Sonck werkte bij de Belgische nationale jeugd intensief samen met Lavia. "Ik ken hem vrij goed, ik denk dat hij die concurrentie wél aandurft."

 

"Het financiële zal ook wel zijn keuze bepalen. Alleen: Chelsea is toch ook wat kopen, kopen, kopen."

 

"Het kan natuurlijk ook zijn dat ze bij Chelsea denken: die Lavia is een koopje (hij zou tussen de 60 à 70 miljoen euro kosten), we zien in hem iemand voor de toekomst. Maar voor zijn ontwikkeling zou hij wel moeten blijven spelen."

 

"En dat wordt juist een probleem", sluit Filip Joos af. "Je mag immers niet vergeten dat Chelsea geen Europees voetbal speelt, dus het aantal matchen is niet zo heel groot."

Gerelateerd: