Olivier Philippaerts maakt indruk met 2e plek op Global Champions Trophy: "Zege mag dringend komen"

 ma 14 augustus 2023 19:14

Olivier Philippaerts heeft er een bijzonder weekend opzitten in Londen. Eerst pakte hij goud in de teamcompetitie Global Champions League dankzij twee foutloze beurten.  Op zondag volgde een knappe 2e plek in de individuele Global  Champions Trophy. Al enkele jaren de belangrijkste competitie ter wereld. "Het was memorabel", vertelt een opgetogen Philippaerts.

Met het team van Zweed Peder Fredricson op het hoogste schavotje, een dag later enkel Jessica Springsteen - de dochter van Bruce, die erg veel risico’s nam in de barrage - voor zich dulden.

 

Met goud en zilver heeft Olivier Philippaerts er een geweldig weekend opzitten op de prestigieuze competities in Londen. Daar bedankt hij zijn toppaarden Le Blue Diamond van ’t Ruytershof en H&M Miro voor.

 

"Het was zeker memorabel", reageert de Belg. "Ik voelde al een tijdje dat H&M Miro in topvorm was. Daarom heb ik hem de voorbije weken wat rust gegund. Ik wilde hem in Londen één keer testen met het uitzicht op de Europese Kampioenschappen."

 

Een (net geen) gouden zet van onze landgenoot. "De fysiek sterkste en ook meest frisse paarden doen het over het algemeen goed. En we hebben de keuze uit verschillende toppaarden die het hoogste niveau aankunnen. Dan is het mogelijk om vaak te roteren."

Een prestigieuze zege? Ik voel dat het kan met H&M Miro.

Olivier Philippaerts

Philippaerts trekt dus met vertrouwen naar het EK, eind deze maand in Milaan. Al had hij graag toch eens een prestigieuze wedstrijd gewonnen. "Dat mag dringend eens gebeuren", lacht hij.

 

"Maar ik kan niet meer doen dan mijn best. Ik voel dat het kan met H&M Miro. De puzzelstukken moeten gewoon eens op de juiste plaats vallen. In Londen zat de zege er zeker in, maar Springsteen nam veel risico’s en dat loonde."

En op het EK in Italië heeft de ruiter een extra troef: geen druk op zijn schouders om zich nog te plaatsen voor de Olympische Spelen.

 

"Dat weten we al sinds vorig jaar", deelt de Belg. "Dus kunnen we rustig onze wedstrijd rijden." En hopen op Belgisch succes.

Gerelateerd: