Ga naar de inhoud

Trotse Belgische ploeg bouwt feestje in Glasgow: "Lotte bewijst dat alles mogelijk is"

 zo 13 augustus 2023 19:25
Lotte Kopecky
Lotte Kopecky gaat de lucht in op het WK-podium in Glasgow.

Met z'n allen afzien voor de kopvrouw. De Belgische ploeg heeft zijn steentje bijgedragen aan het succes van Lotte Kopecky. De trots is dan ook enorm na het feestje voor en op het podium. "Ze bewijst nog maar eens dat het de moeite waard is om voor haar te rijden", klinkt het in koor.

"We wisten dat Lotte Kopecky een grote kans had op de wereldtitel, maar dat wisten alle andere favorieten ook. Dus het was niet makkelijk vandaag," opent Marthe Goossens het verhaal van de Belgische ploeg.

 

"Maar fysiek en mentaal is ze zo sterk. Dat ze het afmaakt, is echt straf"

 

"We moesten boven onszelf uitstijgen", gaat Marthe Truyen voort. "We hebben allemaal onze bijdrage proberen leveren, maar ze moest het wel zelf nog doen op het einde."

 

De laatste Belgische die haar steentje bijdroeg aan de wereldtitel was Justine Ghekiere. "Toen ik merkte dat ik nog de enige was bij Lotte, heb ik er alles aan gedaan om erbij te blijven", vertelt ze.

 

"Ik ben een paar keer teruggekomen en een paar keer gestorven", lacht Ghekiere. "Het was echt wel op de limiet. Dat ik daarna van het publiek te horen kreeg dat Lotte wereldkampioene was, bezorgde me kippenvel."

Lotte haar verhaal geeft moed om verder te blijven werken en de stappen te zetten.

Marthe Truyen

Belofte Julie De Wilde cijferde zich ook helemaal weg voor haar "relaxte" kopvrouw. "Ik had er een goed gevoel bij", zegt ze.

 

"Als iemand wereldkampioen kan worden, moet je daar niet flauw over doen door op twee paarden te wedden. Ze bewijst nog maar eens dat het de moeite waard is om voor haar te rijden."

 

Door de zege van Kopecky staat België helemaal op de kaart in het vrouwenwielrennen. "Met Lotte aan de top – de beste van de hele wereld.- is het een geschenk voor België."

 

En dat ze op haar 27e dit bereikt, doet jonge rensters dromen van meer: "Lotte laat zien dat alles mogelijk is. Haar verhaal geeft moed om verder te blijven werken en de stappen te zetten."

Gerelateerd: