Ga naar de inhoud
FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap
speeldag 1

Engeland-ster Lauren James 2 wedstrijden geschorst na "moment van waanzin" op WK voetbal

 do 10 augustus 2023 16:28
Lauren James gaat op de rug van een tegenstander staan.
Het licht ging even uit bij Lauren James tegen Nigeria.

Lauren James kent haar straf na haar rode kaart tegen Nigeria, ze moet 2 wedstrijden brommen. De aanvalster, die eerder schitterde op het WK, had een moment van complete zinsverbijstering en ging bewust op de rug van haar tegenstander staan. Engeland sleepte zich met 10 man naar de kwartfinale, James is er ten vroegste in de finale terug bij.

Opeens ging het licht volledig uit. 

 

Lauren James had het maandag met Engeland moeilijker dan verwacht tegen Nigeria. De zus van Chelsea-speler Reece James was in de groepsfase trefzeker voor haar land en voelde in de achtste finales ongetwijfeld de druk.

 

Toen het niet liep zoals verwacht ging ze vol op de rug van de Nigeriaanse Alozie staan. James kreeg na tussenkomst van de VAR rood en kent nu haar straf.

 

De aanvalster wordt door de FIFA geschorst voor 2 wedstrijden, waarmee ze nog goed weg komt. Ze mist al zeker de kwartfinale tegen Colombia en ook een eventuele halve finale. Als Engeland de finale haalt is James er dus wel terug bij.

 

James heeft zich overigens wel al geëxcuseerd voor haar rode kaart. Ze reageerde via X, het voormalige Twitter. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: