Ga naar de inhoud

Rani Rosius telt af: "Mijn trainer en ik denken dat WK in orde komt, maar dokter moet dat ook zeggen"

 ma 31 juli 2023 12:32
" "
Rani Rosius was als toeschouwer op het BK. Ze kon haar drievoudige titel op de 100 meter niet verdedigen.

Het BK in Brugge vond afgelopen weekend zonder Rani Rosius plaats, ze kon er haar titel op de 100 meter van 2020, 2021 en 2022 niet verdedigen door een spierscheuring. Die stuurde haar WK-voorbereiding in de war.  "Vanaf vandaag mag ik weer aan 100 procent lopen, woensdag volgt een controle."

Eind juni op de Europese Spelen in Krakau liep Rosius een spierscheuring van 7 centimeter op in haar hamstring. Een race tegen de klok voor het WK, van 19 tot 27 augustus in Boedapest. De reeksen van de 100 meter zijn op 20 augustus.

Vijf weken geen competitie klonk het begin juli. Hoe staat het vandaag? "Ik mag vanaf morgen (vandaag, red) weer aan 100 procent lopen. We zullen zien wat dat geeft."

"De volgende controle bij de dokter is woensdag. Dan zullen we weten wanneer ik echt weer op wedstrijdniveau mag lopen."

De 23-jarige atlete klinkt optimistisch: "Mijn trainer en ik zeggen dat het WK in orde komt, maar de dokter moet ook nog zeggen dat het kan. Normaal gezien is 2 maanden genoeg voor een scheur van 7 centimeter."

"Het WK wordt dan wel de eerste wedstrijd die ik weer zal lopen. Dat zal wel een heel vreemd gevoel zijn, want ik ben nog nooit geblesseerd geweest."

Normaal gezien is 2 maanden genoeg voor een spierscheuring van 7 centimeter. Het WK zal wel mijn eerste wedstrijd worden. Dat zal heel vreemd zijn.

Rani Rosius

"Ik weet niet of het goed of minder goed zal gaan, ik weet niet wat ik moet verwachten of waar ik sta. Het zal vol verrassingen zijn."

Omdat het nieuw is voor haar, is het niet evident om daar mentaal mee om te gaan. "Het is wel moeilijk, hier op het BK zijn is ook al moeilijk. Mijn "girls" lopen hier zonder mij. Dat is superjammer."

"Ik maak er het beste van. Misschien laat ik straks ook een traantje omdat mijn titel sowieso voor iemand anders is." Delphine Nkansa (21) nam uiteindelijk die honneurs waar.

De beloftekampioene op de 200m dook met 11"03 onder het Belgisch record van Kim Gevaert (11"04), maar er stond te veel rugwind.

Gerelateerd: