Premier League klassement

Lars Dendoncker, broer van Rode Duivel Leander, stopt op zijn 22e met voetballen door hartproblemen

 wo 26 juli 2023 21:26
Dendoncker
Lars Dendoncker, in het blauw, debuteerde als prof voor St. Johnstone.

Lars Dendoncker moet zijn droom om profvoetballer opbergen. De 22-jarige verdediger, de jongere broer van Leander, moet stoppen vanwege hartproblemen. "Dit was de moeilijkste beslissing ooit."

Het was een opmerkelijk verhaal: terwijl zijn broer Leander Dendoncker het mooie weer maakte bij Anderlecht, speelde de 6 jaar jongere Lars Dendoncker in de jeugd van Club Brugge.

 

Van de jeugd van Club Brugge maakte Dendoncker de sprong naar Brighton, waar hij ook in het jeugdteam speelde. Twee seizoenen geleden debuteerde hij op het hoogste niveau bij St Johnstone, de Schotse eersteklasser die hem huurde van Brighton.

Maar een échte doorbraak zal er nooit komen voor de verdediger.

 

"Als kind had ik maar 1 droom: profvoetballer worden. Maar mijn profcarrière is jammer genoeg van heel korte duur geweest", schrijft Dendoncker op Instagram.

 

"Door hartproblemen heb ik beslist om te stoppen, voor mijn eigen gezondheid. Dit was de moeilijkste beslissing ooit."

 

"Er is geen weg terug, ik moet nu vooruitkijken. Maar dit zal tijd nodig hebben om te verwerken."

 

"Ik heb enorm veel geleerd van dit hele avontuur- en er enorm veel voor moeten opofferen. Daardoor doet dit nog altijd veel pijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.