Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Allan Peiper: "Er was niet 1 bepaalde reden waarom Pogacar Tour verloor"

 ma 24 juli 2023 12:36
De twee hebben nog altijd een speciale band.
Allan Peiper had Pogacar onder zijn hoede bij Team UAE, toen die zijn eerste Tour won.

Allan Peiper, jarenlang de mentor van Tadej Pogacar bij Team UAE, maar nu weg bij de ploeg, was gisteren naar Parijs afgezakt voor het einde van de Tour. Hij heeft nog steeds een goede band met de Sloveen, die nog niet besliste over het WK: "Ik zei hem dat dat een parcours is dat hij kan winnen."

Voor het tweede jaar op een rij moest Tadej Pogacar, de beste in de Tour van 2020 en 2021, de eindzege aan Jonas Vingegaard laten.

Door een polsbreuk in Luik-Bastenaken-Luik was de voorbereiding van Pogacar verstoord. "Ik denk dat er veel redenen mogelijk zijn, dat is er een van", stelde Peiper.

De Australiër ziet nog wel meer zaken: "Dat zijn voorjaar lang was, dat zijn seizoen vorig jaar pas eindigde met zijn winst in de Ronde van Lombardije. Dat zijn winter kort was. Ik denk niet dat je kan zeggen dat er 1 bepaalde reden was."

Ik zei Pogacar dat er op het WK in Glasgow een parcours ligt dat hij ook kan winnen.

Allan Peiper

Op het moment van het interview op de Champs-Elysées rijdt Pogacar net voorbij, de ogen van Peiper blinken meteen op. De twee hebben nog vaak contact. "Ik geniet van zijn manier van rijden, maar ook van zijn persoonlijkheid. Hij is geweldig."

Pogacar liet zijn dip van vorige week duidelijk achter zich. Hij won zaterdag en was zondag ook heel goed in orde.

Zou het dan geen goed idee zijn dat hij toch naar het WK gaat? "Dat zou mogelijk zijn. Een maand geleden was ik in Glasgow. Ik zei hem dat het een parcours is dat hij ook kan winnen. Met korte steile hellingen op 6 km en 2 km van de finish."

Dat Pogacar al een paar na-Tourcontracten afzegde, wijst mogelijk in de richting van een WK-deelname. "Het zou kunnen", lachte Peiper. "Ik denk dat er heel wat renners op het WK zullen zijn die kans maken."

Gerelateerd: