Wereldrecord! Ariarne Titmus zwemt naar toptijd in "Race van de Eeuw"

zo 23 juli 2023 13:47
Ariarne Titmus
Olympisch kampioene Ariarne Titmus zet de puntjes op de i.

Het eerste wereldrecord op het WK zwemmen in Fukuoka (Jap) is een feit. Olympisch kampioene Ariarne Titmus won de titanenstrijd op de 400 meter vrije slag in 3'55"38. Ze klopte titelverdedigster Katie Ledecky.

De Race van de Eeuw: zo werd de 400 meter vrije slag voor vrouwen aangekondigd op het WK. Olympisch kampioene Ariarne Titmus (22) nam het op tegen titelverdedigster Katie Ledecky (26) en new kid in town Summer McIntosh.

De 16-jarige Canadese had begin dit jaar het wereldrecord van Titmus afgesnoept (3'56"08).

Titmus aasde op sportieve revanche en die kreeg ze ook. De Australische begon haar race zoals gewoonlijk. Ze schoot stevig uit het startblok om de concurrentie te versmachten.

Met haar lange slagen bleef lichtgewicht McIntosh lang op 1 meter hangen, tot ze het moeilijk kreeg.

Titmus versaagde niet. Zij liep verder uit en tikte aan in een wereldrecord: 3'55"38.

Achter de Australische was Ledecky opgeschoven naar plaats 2. Zij finishte op 3 seconden van de wereldkampioene.

McIntosh viel in de eindfase van het podium en moest het brons aan Erika Fairweather uit Nieuw-Zeeland laten.