Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky denkt "helemaal niet" aan groene trui: "Ga voor ritzeges, mijn hoofddoel blijft WK"

 za 22 juli 2023 14:35
Lotte Kopecky stelt zich tevreden met een bijrol in de Tour.

Lotte Kopecky gaat in de Tour niet op truienjacht. De Belgische kampioene stelt zich volledig ten dienste van Demi Vollering, haar kopvrouw bij SD-Worx voor het algemene klassement. "Ik bekijk met het team wel welke ritten het best bij me passen", zegt Kopecky, die met haar hoofd al bij het WK in Glasgow zit.

"Ik voel me goed en heb best veel zelfvertrouwen", vertelt een ontspannen Lotte Kopecky voor de start van de Tour.

 

"Ik ben relaxed en voel me vrijer dan vorig jaar Toen was ik de sprintster van de ploeg, en werkte iedereen voor mij. Maar ik was ook niet honderd procent. Nu is het team sterker. Heb ik een slechte dag, dan is dat nog altijd oké."

 

En dus kan de Belgische kampioene rustig toewerken naar haar doelen. Allereerst Demi Vollering zo goed mogelijk bijstaan, vervolgens zelf een ritwinst proberen meepikken.

 

"We moeten in de ploeg bekijken welke rit het beste voor me past, en daar dan voor gaan."

Als ik mag kiezen tussen ritwinst in de Tour of de wereldtitel, dan is de keuze snel gemaakt.

Lotte Kopecky

Kopecky hoopt haar rol te spelen in de weg naar een mogelijke eindzege van de Nederlandse kopvrouw van Team SD Worx.

 

"Het belangrijkste in de ploeg zijn haar klassementsambities. Het wordt op dat vlak best een zware Tour, waarin iedere rit erg gevaarlijk kan zijn om tijd te verliezen."

 

"Ik zal zorg dragen van Demi, zodat ze zo weinig mogelijk energie verliest. We geloven dat Demi de Tour kan winnen. Niets minder mag ons doel zijn."

 

Op vlak van eigen ambities, zit Kopecky al met haar hoofd bij het "hoofddoel": het WK in Glasgow. "Als ik mag kiezen tussen ritwinst in de Tour of de wereldtitel, dan is de keuze snel gemaakt", stelt ze.

 

"Er zitten zes dagen tussen het einde van de Tour en mijn eerste WK-wedstrijd op de piste. Voel ik me moe aan het einde van de Tour, dan ga ik ook niet meer voluit in de afsluitende tijdrit."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: