Het zeilduo waar muziek in zit: Anouk Geurts en Isaura Maenhaut willen in Parijs beter doen dan in Tokio

 wo 19 juli 2023 10:28
Anouk Geurts en Isaura Maenhaut in Marseille.

Naast Emma Plasschaert willen ook Anouk Geurts en Isaura Maenhaut in hun zeilboot schitteren op de Olympische Spelen. "We willen beter doen dan onze 14e plaats in Tokio." Het olympische testevent vorige week was alvast veelbelovend.

"Daar zit muziek in." Het is een bijna terloopse opmerking van technisch directeur Evi Van Acker over het zeilduo Anouk Geurts en Isaura Maenhaut op het olympische testevent. Maar een opmerking die wel kan tellen als die komt van een olympische medaillewinnares.


De 23-jarige Geurts en de 24-jarige Maenhaut vormen al enkele jaren een tandem in de 49er FX en timmeren gestaag aan hun weg. Na een onverhoopte kwalificatie waren ze 14e op de Olympische Spelen in Tokio, 7e op het WK vorig jaar. 


Die stijgende lijn trokken ze vorig jaar door met een eerste medaille op een WB-manche, zilver in Almere. Nu willen ze volgend jaar ook presteren op de Olympische Spelen van Parijs. 


"We willen sowieso beter doen dan onze 14e plaats van Tokio", zegt Maenhaut. "Maar in zeilen moet je het echt dag per dag nemen, er kan zoveel gebeuren."


"Het klassement kan op één dag heel snel verschuiven, ook omdat er zo veel races zijn", beaamt Geurts. In hun klasse staan er vaak 3 races per dag op het programma.

"De wind waaide echt elke dag uit een andere richting"

De Olympische Spelen van Parijs betekent voor de zeilers eigenlijk die van Marseille. Het testevent verliep alvast voorspoedig voor de Belgische tandem met de vijfde plaats.

 

"We zijn allebei blij met hoe we gezeild hebben", zegt Geurts. "Er zat wel af en toe een mindere race tussen, maar we hebben ook veel goeie dingen gezien." 

 

En minstens even belangrijk: "We waren hier om zo veel mogelijk informatie te verzamelen. De wind waaide echt elke dag uit een andere richting en de ene dag heb je vlak water en de andere dag golven."

Misschien komen we in de herfst al terug naar Marseille en zeker in het voorjaar van 2024.

Isaura Maenhaut

Maenhaut: "Het zijn heel variabele condities. Je moet heel allround zijn om hier te presteren. Dat is goed, want dat wil zeggen dat de beste zeiler wellicht zal winnen."


Bij het testevent blijft het niet, Geurts en Maenhaut plannen al hun volgende bezoek aan het olympische water. "Misschien komen we in de herfst al terug en zeker in het voorjaar van 2024", zegt Maenhaut.


In augustus ligt er voor de top 10 op het WK een olympisch ticket klaar. Hopelijk reizen ze in de zomer ook af naar Marseille voor de Olympische Spelen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: