Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Nóg meer Belgisch klimgeweld naar de Vuelta: ook pechvogel Steff Cras richt vizier op Spanje

 vr 14 juli 2023 09:59

Naast Remco Evenepoel heeft wielerminnend België nog heel wat om naar uit te kijken tijdens de Vuelta. Zo maakte ook Steff Cras vandaag bekend dat hij deel zal nemen aan de Ronde van Spanje. Onze 27-jarige landgenoot was met een voorlopige 13e plaats vorige week nog goed op dreef in de Tour, maar een valpartij gooide roet in het eten. 

Remco Evenepoel, Cian Uijtdebroeks, Harm Vanhoucke, Lennert Van Eetvelt ... en nu ook Steff Cras.

 

De lijst met Belgisch klimgeweld voor de Vuelta dikt stelselmatig aan. 

 

De renner van het Franse Team Total Direct Energie kwam vorige week nog ongelukkig ten val tijdens de achtste etappe in de Tour en moest opgeven. Hij was op dat moment als dertiende in het klassement de hoogste gerangschikte Belg.

 

De 27-jarige Cras smakte tegen het asfalt na een onvoorzichtig manoeuvre van een toeschouwer die een foto wilde nemen. Hij liep gelukkig geen breuken op, maar hield er wel kneuzingen en schaafwonden aan over. Na afloop haalde hij ook stevig uit naar de verantwoordelijke supporter.   

 

Vandaag bedankt Cras iedereen voor de "vele steunberichten" die hij heeft ontvangen. "Het betekende veel voor mij en mijn familie", schrijft de renner op Twitter, en hij geeft ook meer duidelijkheid over zijn vervolg van het seizoen.

 

"Samen met de ploeg hebben we beslist wat tijd te nemen om de focus terug te vinden en toe te werken naar de Vuelta."   

 

Voor Cras wordt het zijn vierde deelname aan de Ronde van Spanje. Na zijn debuut in 2019 (met een 76e plaats) werd hij in 2021 twintigste en eerste Belg. Vorig jaar moet hij al snel opgeven na een valpartij in de tweede etappe.

Gerelateerd: