Ga naar de inhoud

Thomas Detry heeft ticket beet voor laatste major van 2023

 wo 5 juli 2023 15:04
Thomas Detry

Thomas Detry heeft zich dinsdag op de Royal Cinque Ports Club in het Engelse Deal (Kent) voor de British Open, een van de vier majors in het golf, geplaatst. Samen met Thomas Pieters zal hij eind juli de Belgische eer verdedigen.

Thomas Detry is niet aan zijn beste periode bezig, op zijn laatste 2 toernooien op de Amerikaanse PGA Tour haalde onze landgenooit de cut niet. Maar op Europese bodem was daar niets van te merken.

 

Op de Royal Cinque Ports Club in Groot-Brittannië lagen 5 tickets klaar voor The Open. Na twee rondes - 72 en 69 slagen, goed voor 3 onder par - eindigde Detry op een gedeelde eerste plaats met de Zuid-Afrikaan Martin Rohwer.

 

De Zuid-Afrikanen Carl Schwartzel en Branden Grace en de Fransman Antoine Rozner deelden op één slag de derde plaats. Verdeeld over vier golfbanen konden in totaal negentien spelers zich dinsdag kwalificeren. 

 

Enkele grote namen als de Noord-Ier Graeme McDowell, de Amerikaan Michael Block en de Spanjaard Sergio Garcia misten de boot. Die laatste, in 2007 en 2014 runner-up, is er voor het eerst sinds 1997 niet bij.   

 

's Werelds oudste golftoernooi vindt van donderdag 20 tot zondag 23 juli in Liverpool plaats. Thomas Pieters was eerder al zeker van deelname aan het vierde en laatste majortoernooi van 2023.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.