Ga naar de inhoud

Matteo Sobrero sprint naar dagzege in Oostenrijk, Narvaez gaat als leider slotetappe in

 wo 5 juli 2023 16:32
Sobrero was de snelste in rit 5 in Oostenrijk.

Matteo Sobrero (Jayco-Alula) heeft woensdag de voorlaatste etappe van de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De 26-jarige Italiaan was de snelste na een groepssprint. Jhonathan Narvaez (Ineos) gaat als leider de slotrit in.

Rit vijf in de Ronde van Oostenrijk liep zowat de hele dag bergafwaarts, op drie korte beklimmingen na. Heel wat renners probeerden een ontsnapping op poten te zetten, maar steeds liep alles weer samen.

 

Een gegroepeerd peloton stoof zo naar de laatste klim van de dag, de Porscheberg. Op die klim versplinterde het pak helemaal, amper 21 renners bleven over.

 

Die groep mocht aan de streep om de zege bikkelen en Matteo Sobrero (Jayco-AlUla) toonde zich de snelste, voor zijn Duitse ploegmaat Felix Engelhardt. Lennert Teugels was eerste Belg op de vierde plek.

 

Leider Jhonatan Narvaez finishte in de elitegroep en verdedigt morgen in de pittige slotrit zijn leiderstrui. In de stand heeft de Ecuadoraan 28 seconden voor op dagwinnaar Sobrero.

Gerelateerd: