Ga naar de inhoud

Ives Serneels blijft strijdvaardig na 5-0-pandoering: "Nu hebben we materiaal om mee te werken"

 ma 3 juli 2023 17:23

De Red Flames kregen afgelopen zondag een flinke dreun te verwerken: 5-0 tegen Nederland. Lesje geleerd, maar niet noodzakelijk in negatieve zin, aldus bondscoach Ives Serneels. "We moeten onze fouten erkennen, maar nemen de lessen mee naar de toekomst", klonk het hoopvol. 

Er waren vooraf heel wat twijfels over het nut van de oefenwedstrijd van de Red Flames, die voor Nederland fungeerde als uitzwaaimatch, maar voor de Belgen weinig meerwaarde had.

 

Dat de Flames uiteindelijk met 5-0 de boot ingingen, hielp dat narratief allerminst uit de weg.

 

Toch benadrukte bondscoach Ives Serneels nadien het belang van het oefenmoment. "Zonder deze match zou de 'tik' in september (Nations League, red.) komen. Nu kunnen we met veel materiaal aan de slag".

Werk aan de winkel, dus.

 

"We moeten inderdaad leren uit deze wedstrijd en onze taken in de toekomst beter uitvoeren, ook in balverlies."

 

"Het is nu duidelijk geworden dat we in de problemen komen als we tegen een ploeg als Nederland te veel ruimte op de flanken laten."

 

"We moeten durven erkennen dat het voor ons een moeilijke 90 minuten was, maar dit nemen we wel mee naar de toekomst" analyseerde Serneels.

Deze nederlaag betekent niet dat we de moed moeten opgeven.

Janice Cayman

"Voetbal blijft voetbal. Dit was gewoon een wedstrijd waarin we niet ons beste niveau haalden", zag ook Janice Cayman. 

 

Op een tweede kans hoeven de Flames alvast niet lang te wachten. De eerstvolgende match is thuis tegen ... jawel ... Nederland.

 

"Om beter te doen, moeten we allemaal een optimale voorbereiding hebben. We hebben vandaag gezien dat we nog een tandje bij zullen moeten steken," verklaart Serneels.

 

"De nederlaag betekent niet dat we de moed moeten opgeven", mildert ze nog. "We gaan allemaal hard werken bij onze clubs om in september weer volledig klaar te zijn."

Gerelateerd: