Ga naar de inhoud
De Nederlandse dames vieren een doelpunt tegen de Red Flames.
De Nederlandse dames toonden geen mededogen voor de Red Flames.

Red Flames zijn de speelbal van Nederland in WK-uitwuifmatch voor Oranje Leeuwinnen

 zo 2 juli 2023 22:44
Vriendschappelijke interland: Nederland - België

De Red Flames zijn zondagavond gewogen en te licht bevonden door Nederland in een oefenwedstrijd in Kerkrade. De Oranje Leeuwinnen, in volle WK-voorbereiding, legden 5 goals in het mandje van de Belgische vrouwen.

Bij de Red Flames, die zich niet konden plaatsen voor het WK, leek er in de aanloop naar deze oefenwedstrijd niet veel animo te zijn, maar bondscoach Ives Serneels sprak toch van een "ideaal tussenmoment" richting volgende campagne.

 

Voor de Nederlandse dames was de uitwuifmatch in Kerkrade wel een laatste belangrijke test voor ze afreizen naar Nieuw-Zeeland, waar ze binnenkort het WK spelen.

 

En dat de Oranje Leeuwinnen op scherp stonden, zullen de Red Flames geweten hebben. Al na 2 minuten deed Lieke Martens de netten een eerste keer trillen.

 

De Belgische doelvrouw Nicky Evrard voorkwam aanvankelijk nog de 2-0 met een knappe redding op een penalty van Van der Gragt, maar toen Nederland halfweg de 1e helft opnieuw een strafschop kreeg, ging de bal er wel in. Dit keer was het Spitse die Evrard wel wist te verslaan.

 

Nederland drukte door en prikte nog voor de rust een 3e doelpunt binnen met een mooi schot in de verste hoek.

 

De Oranje Leeuwinnen hadden ook in het 2e bedrijf de bovenhand. Iets voorbij het uur zette Pelova de 4-0 op het bord en in het laatste kwartier tekende Snoeijs met een kopbal voor de 5-0. België kwam niet in het stuk voor, Nederland kan met vertrouwen afzakken naar het WK.

Doelpunten: 2' Martens 1-0, 26' Spitse 2-0, 37' Beerensteyn 3-0, 63' Pelova 4-0, 83' Snoeijs 5-0 

 

België: Evrard, Cayman (71' Deloose), Kees, Tysiak, Philtjens (71' Wijnants), Vanhaevermaet, Missipo, Delacauw (82' Vande Velde), Dhont (69' Fon), Eurlings (69' De Caigny), Blom (69' Janssens)

Gerelateerd: