Ga naar de inhoud

Ives Serneels duldt geen gemor over "ongelukkige" oefenwedstrijd tegen Nederland: "Niet de juiste mindset"

 vr 30 juni 2023 21:05
Bondscoach Ives Serneels.

De Red Flames werken zondag een oefenmatch af tegen Nederland, dat in volle voorbereiding zit voor het naderende WK vrouwenvoetbal. De Oranje Leeuwinnen willen testen waar ze staan voor de start over 20 dagen, maar bij de Red Flames gaan er stemmen op dat de timing eerder ongelukkig in de voorbereiding op komend seizoen.

Een "uitwuifmatch" voor het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland vanaf 20 juli. Dat staat op het spel voor de Nederlandse vrouwen, zondag om 20.45 uur.

 

Voor de Red Flames is er dan weer weinig inzet. Al ziet de bondscoach er het nut wel van in. "Het is een ideaal tussenmoment richting de volgende campagne die eraan komt", zegt Ives Serneels.

 

Dat sommige speelsters niet gelukkig zouden zijn met het tijdstip van de partij, stemt Serneels evenwel niet gelukkig. "Dat is niet de mindset van de speelsters die we bij ons willen hebben", klinkt het duidelijk.

Het doet nog altijd superveel pijn dat wij niet in WK-voorbereiding zitten.

Nicky Evrard

"We gaan een heel strijdbaar team hebben. We moeten proberen de tegenstander pijn te doen. Onze belangrijkste focus ligt op de weerbaarheid in moeilijke momenten."   


Doelvrouw Nicky Evrard baalt nog steeds dat de Flames niet op het WK actief zullen zijn. "Het doet nog altijd superveel pijn dat wij niet in WK-voorbereiding zitten, maar als topsporter is het belangrijk om snel nieuwe doelen te kunnen stellen." 


"We weten dat Nederland heel sterk zal zijn. Het is voor ons heel belangrijk om 200 procent gefocust te zijn, want in september komen er pittige wedstrijden aan in de Nations League. Ons tactisch plan is klaar, we weten wat er van ons verwacht wordt", besluit ze.