Ga naar de inhoud

Spoedoverleg met Yellow Tigers: "Ze willen zich toeleggen op sportieve uitdagingen"

 di 27 juni 2023 21:30
Hoe moet het verder met de Yellow Tigers?

Hoe moet het verder met de Yellow Tigers? Er is veel onzekerheid nu coach Gert Vande Broek geschorst is voor een jaar, maar in beroep gaat. Vanavond kwam de volleybalbond met nieuws. "De Yellow Tigers hebben in een gesprek duidelijk te kennen gegeven zich volledig te willen toeleggen op de sportieve uitdagingen die hen te wachten staan."

Er vond vandaag een gesprek plaats tussen de Yellow Tigers en de Raad van Bestuur van de volleybalbond en TopVolley Belgium. Daarna werd een persbericht de wereld in gestuurd.

"Dat gesprek heeft doelbewust plaatsgevonden zonder de technische staf."

 

"De Yellow Tigers hebben tijdens het gesprek hun sportieve motivatie en solidariteit benadrukt. Ze hebben duidelijk te kennen gegeven zich volledig te willen toeleggen op de sportieve uitdagingen die hen te wachten staat in de European Golden League, het nakend EK in eigen land en het Olympisch Kwalificatietoernooi."

 

Gert Vande Broek sprak de speelsters dinsdag ook zelf toe op een apart moment om zijn beslissing om in beroep te gaan tegen zijn schorsing toe te lichten.

 

Verder wil de Federatie "de tijd nemen om de opvolging van Gert Vande Broek te verzekeren. Die beslissing zal gedragen moeten worden door de huidige spelersgroep", eindigt het persbericht.

 

De volleybalbond had eerder al laten weten dat Kris Vansnick woensdag de wedstrijd tegen Zweden in de halve finales van de European Golden League zal coachen.

 

Onze redactie probeerde ook zelf contact te zoeken met enkele betrokkenen, maar zonder resultaat.

Gerelateerd: