Ga naar de inhoud

Gert Vande Broek in beroep tegen schorsing, maar wil geen bondscoach meer zijn tot uitspraak

 di 27 juni 2023 08:09
Gert Vande Broek gaat in beroep tegen zijn schorsing.

Gert Vande Broek, de bondscoach van de Belgische volleybalvrouwen, gaat in beroep tegen zijn schorsing van 1 jaar wegens grensoverschrijdend gedrag. Vande Broek zet zichzelf op non-actief tot er een uitspraak is in de zaak.

Gert Vande Broek werd onlangs voor 1 jaar effectief geschorst wegens grensoverschrijdend gedrag, na beschuldigingen van enkele voormalige internationals.

 

Na overleg met zijn advocaat heeft de bondscoach nu beslist om in beroep te gaan tegen die uitspraak. "Na uitvoerige studie kunnen we niet anders dan vaststellen dat een groot aantal argumenten en feitelijkheden die door de verdediging naar voor werden geschoven, niet werden beantwoord", klinkt het in een mededeling van advocaat Walter Damen.

 

"Zo werd er onder meer geen rekening gehouden met talrijke positieve en gunstige getuigen in het dossier. Bovendien is ook het eenzijdig gevoerde onderzoek, waarbij door het Volley-Bondparket suggestieve vragenlijsten werden bezorgd aan getuigen, in strijd met de rechten van verdediging."

Vande Broek wil geen bondscoach meer zijn tot er uitspraak is

Het beroep werkt in principe opschortend, waardoor Vande Broek de Yellow Tigers zou kunnen coachen tijdens het EK, dat van 15 augustus tot 3 september plaatsvindt in België. Maar de bondscoach heeft beslist om zichzelf op non-actief te plaatsen.


"Niettegenstaande dat alle uitgesproken sancties vervallen door het aantekenen van hoger beroep, zet de heer Gert Vande Broek zijn activiteit als nationale volleybalcoach van de Yellow Tigers niet voort tot er een uitspraak wordt geveld in graad van beroep", geeft advocaat Walter Damen nog mee.


Het is voorlopig nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn van deze beslissing van Vande Broek. De huidige internationals, onder meer sterspeelster Britt Herbots, hadden immers hun lot verbonden aan dat van de bondscoach.

Gerelateerd: