Ga naar de inhoud

Zweden deelt Yellow Tigers tik uit: geen finale European Golden League

Geen Gert Vande Broek op de traditionele ploegfoto voor de match.

De Yellow Tigers hebben zich - na een bewogen week - niet kunnen plaatsen voor de finale van de European Golden League. Na verlies in de heenmatch van de halve finale zondag verloor België woensdagavond ook de terugwedstrijd tegen Zweden met duidelijk cijfers.

yellow tigers in de european golden league

spinner
 1. 22 uur 31. Deze Golden League is niet onze topprioriteit. We hebben vandaag weer veel geroteerd. Onze focus moet gaan naar het EK nu. . Celine Van Gestel.
 2. 22 uur 17. 0-3 is pijnlijk, maar ergens kunnen we daar gezien de omstandigheden wel mee leven. Het deed deugd om te zien hoeveel steun we vanavond kregen in deze moeilijke periode. Britt Herbots.
 3. 21 uur 41. Geen finale voor de Yellow Tigers. De Belgische volleybalvrouwen hebben in de halve finales een scheve situatie tegen Zweden niet kunnen rechtzetten. De Yellow Tigers verloren met droge 0-3-cijfers.  In de eerste set zette Zweden meteen de toon. Zweden won met 20-25. De tweede set was spannender, maar opnieuw wonnen de Zweedse vrouwen: 26-28. In de derde set lieten de Zweedse vrouwen geen twijfel bestaan over wie de verdiende winnaar was. Zweden kreeg 7 matchballen en scoorde bij de eerste: 17-25. .
 4. 28-06-2023.
 5. 18 uur . Nipte nederlaag in halve finales tegen Zweden: 3-2. De Yellow Tigers hebben de heenwedstrijd van de halve finales nipt verloren van Zweden. Het verschil tussen beide ploegen was erg klein, dat werd duidelijk vanaf set 1, die met 24-26 gewonnen werd door de Belgen. Zweden sloeg terug, maar na een goede derde set konden de Yellow Tigers een eerste stap richting finale al ruiken. Al kwakkelde het te vaak bij België, die nog steeds hun coach missen door schorsing. Een tiebreak volgde: daarin kregen de Tigers een matchbal, maar konden die niet verzilveren. Dat deed Zweden wel. België moet volgende week woensdag vol aan de bak om de scheve situatie om te zetten. Setstanden: 24-26, 25-16, 16-25, 25-17, 18-16 .
 6. 25-06-2023.
 7. 18 uur 16. Yellow Tigers geven "cadeautje" aan Zweden. Voor de laatste groepsmatch stond er voor België niet veel meer op het spel, want de Yellow Tigers waren na hun zege in Bosnië al geplaatst voor de Final Four. Tegenstander Zweden daarentegen kon zich als beste nummer 2 wel nog plaatsen. Heel veel legden de Belgen de Zweden niet in de weg. Na 3 spannende sets, waarvan Zweden er 2 kon winnen met 25-23 en België er eentje pakte met 28-26, liep de Belgische ballon leeg in de slotset: 25-15. Opvallende afwezige was bondscoach Gert Vande Broek, die zich na zijn schorsing voor grensoverschrijdend gedrag niet liet zien aan de zijlijn. Door die nederlaag wordt België wellicht niet de beste groepswinnaar in de Golden League. Tsjechië of opnieuw Zweden lijken de meest waarschijnlijke tegenstanders in de Final Four. Volgend weekend spelen ze al de heenmatch. .
 8. 18 uur 15.
 9. 15 uur 25.
 10. 17-06-2023.
 11. 19 uur 36. Yellow Tigers zeker van Final Four. De Yellow Tigers hebben nog maar eens bewezen dat ze een geoliede machine zijn. In de terugmatch pakten de Belgische volleybalvrouwen Bosnië-Herzegovina in met een 0-3-zege. In de 1e set bood Bosnië nog vrij veel weerwerk (23-25). Daarna verslonden de Tigers hun prooi met huid en haar met 14-25 en 18-25. De 3e zege in evenveel wedstrijden levert de Yellow Tigers  en coach Gert Vande Broek de groepswinst op, want 1 speeldag voor het einde is de kloof voor de rest onoverbrugbaar. Zo is België ook al zeker een ticket voor de Final Four. De halve finales vinden plaats op 24 juni, de finale op 25 juni. .
 12. 14-06-2023.
 13. 19 uur 37. Herbots dirigeert België voorbij Zweden. Na de relatief vlotte zege tegen Bosnië-Herzegovina hebben de Yellow Tigers ook hun 2e partij in de European Golden League naar hun hand gezet. De Belgen hadden exact 100 minuten nodig om Zweden tegen het canvas te meppen van de Topsporthal van Beveren: 3-1. Onder impuls van Britt Herbots stoomden de Tigers naar winst in de eerste 2 sets. Zweden spartelde nog wat tegen en won de 3e set. Daarna maakten Herbots en co de klus af. België leidt met 2 zeges zijn groep. Als de Tigers de groepswinst veiligstellen, strijden ze in de eindfase tegen de 2 andere groepswinaars en de organisator van het toernooi.  .
 14. 03-06-2023.
 15. 22 uur 35. De ploeg was een beetje nerveus. Meestal speel je ver weg in de Nations League, thuis spelen is altijd iets speciaals. Er was meer druk en we haalden niet altijd ons gewenste niveau, maar we kwamen telkens goed in de set. We zullen blijven experimenteren, maar volgende week krijgen we al weer een goeie test tegen Zweden. We hebben zulke matchen nodig op dit moment. . Gert Vande Broek (bondscoach Yellow Tigers).
 16. 21 uur 24. 3-0-zege voor de Yellow Tigers. Enkele uren na de zege van de Red Dragons hebben ook de Yellow Tigers hun opener van de European Golden League gewonnen. In Kortrijk werd Bosnië-Herzegovina met 3-0 geklopt. De setstanden: 25-17, 25-18, 25-17. Op het scorebord is het verschil duidelijk, al moesten de Tigers zich toch in het zweet werken. Een schoonheidsprijs verdiende de zege niet, het was geregeld werken en wroeten.  Maar een zege als beginpunt van een drukke zomer is natuurlijk een opsteker. .
 17. 21 uur 24.
 18. 27-05-2023.
 19. 12 uur 03. In de European Golden League spelen dit jaar 9 nationale teams bij de vrouwen. Er staat veel op het spel, waaronder een geldprijs voor de uiteindelijke winnaars én het recht om deel te nemen aan de FIVB Volleyball Challenger Cup in de zomer van 2023. Daar ligt een felbegeerd ticket klaar voor een deelname aan de internationale volleybalelite in de VNL van 2024. De locatie en de datum van de Final Four bij de vrouwen moet nog bekendgemaakt worden. Dit zal afhangen van de landen die zich plaatsen voor de eindstrijd. .
 20. 12 uur 02. 2 thuismatchen. Ook dit jaar zijn de Yellow Tigers actief in de European Golden League. Zij zullen twee thuismatchen afwerken die telkens aansluitend zijn op de matchen van de Red Dragons.  De Yellow Tigers spelen ook hun eerste poulematch op 27 mei 2023 om 20 u in Kortrijk tegen Bosnië-Herzegovina. De andere thuismatch zal plaatsvinden op 3 juni 2023 om 17 u in de Topsporthal in Beveren. Dan nemen de Yellow Tigers het op tegen Zweden.  .