Ga naar de inhoud

Baloise Trek Lions start niet meer in slotrit Ronde van België: "Al onze fietsen zijn gestolen"

 zo 18 juni 2023 10:45
" "
Durbuy-Durbuy gisteren was de laatste rit voor de ploeg van manager Sven Nys.

De Ronde van België stopt abrupt voor Baloise Trek Lions. Teammanager Sven Nys maakte vanochtend bekend dat het materiaal van zijn ploeg afgelopen nacht gestolen werd. 

"Afgelopen nacht werden wij het slachtoffer van een diefstal van onze fietsen en wielen. Jammer genoeg is het voor ons dus niet meer mogelijk om vandaag te starten", tweet Sven Nys. 

Nys' team sliep in Holiday Inn Brussels Airport, net als Alpecin-Deceuninck, Lotto-Dstny en Soudal-Quick Step. Ook de jury en de organisatie overnachtten in datzelfde hotel.

Baloise - Trek Lions reed in de Baloise Belgium Tour met de Belgen Dietmar Ledegen, Ward Huybs en Daan Mariën en de Nederlanders David Haverdings, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar en Lars van der Haar.

Nieuwenhuis was de beste geklasseerde op de 31e plaats, op 14'22" van leider Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Idem dito in Ronde van Slovenië

Opvallend is dat een vergelijkbaar incident zich voordeed in Slovenië: de Baskische ploeg Euskaltel - Euskadi moet zich noodgedwongen terugtrekken uit de Ronde van Slovenië.

 

Via een tweet maakt de Spaanse ploeg bekend dat ze door de diefstal van een voertuig met alle fietsen erin onmogelijk kan deelnemen aan de vijfde en laatste etappe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: