Ga naar de inhoud

Castagne: "Op WK speelde iedereen op eiland, dat is nu beter met tactiek van Tedesco"

 vr 16 juni 2023 20:54

Nu Timothy Castagne voor zijn 8e basisplaats op een rij staat, durft hij zich "een habitué" te noemen. "Het klopt dat ik tegenwoordig altijd speel, ook al is er een nieuwe bondscoach."

Timothy Castagne is tegenwoordig bijna de eerste speler die op het wedstrijdblad staat. De spoeling achterin bij de Duivels is erg dun en bovendien is zijn concurrent Thomas Meunier geblesseerd en op een zijspoor beland.

 

Voor Castagne wordt het tegen de Oostenrijkers zijn 32e cap bij de nationale ploeg. "Ik voel me al een beetje een habitué", gaf de speler van Leicester City toe. "Er zijn veel jongeren bijgekomen en zo ben ik al bij de ouderen. Ik kan hen wel helpen."

 

"Het klopt dat ik tegenwoordig altijd speel, ook al is er een andere bondscoach, een ander systeem en dus ook een andere positie voor mij gekomen. Tedesco ziet mij vooral als een rechtsback."   

We hebben veel snelheid op de flanken, het zou spijtig zijn om die niet te gebruiken.

Timothy Castagne

Oostenrijk zakt met 6 op 6 naar Brussel af en Castagne waarschuwt dan ook voor de tegenstander. "We mogen hen zeker niet te licht opvatten. Fysiek zijn ze sterk en ze spelen met veel pressing."


"In maart was het vooral belangrijk dat we twee keer konden winnen. Ik voelde het verschil met voordien vooral na de interland in Duitsland, want de voorbije jaren hadden we het moeilijk tegen grote landen."


"Op het WK waren er veel twijfels en speelde iedereen wat op zijn eiland, zonder de ploegmaats echt te helpen. Nu is dat beter en ook de tactiek van Tedesco helpt ons daarbij. Met vier achterin kan je snel bijsturen tijdens de wedstrijd. We hebben veel snelheid op de flanken, het zou spijtig zijn om die niet te gebruiken." 

Keuze over toekomst: "Niet te lang wachten"

Met Leicester tuimelde Castagne enkele weken geleden na een rampzalig seizoen uit de Premier League. Met ook nog Dennis Praet, Wout Faes en Youri Tielemans stonden er vier Belgen op de loonlijst.

 

Tielemans verkaste intussen naar Villa, de verwachting is dat ook de andere Belgen het schip zullen verlaten. Castagne ontkent alvast niet. "Het is een lang seizoen geweest dat niet geëindigd is zoals we wilden. De twee komende maanden worden belangrijk om de juiste keuze te maken."

 

"Ik focus me nu op het voetbal en laat mijn makelaar zich daarmee bezighouden. Maar het is wel zeker dat ik een keuze zal moeten maken. Te lang wachten is ook een risico, dan dreig je met lege handen achter te blijven."

 

"Ik ben blij bij de nationale ploeg te zijn. Hier krijg ik weer zuurstof. Hier spelen we als team dominant en dicteren we de match. Bij Leicester was dat dit seizoen anders."

Gerelateerd: