Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Docu toont hoe moeilijk Clijsters het had als tennissende mama: "Ik krijg het thuis niet geregeld"

 vr 9 juni 2023 19:31
Kim Clijsters heeft een woordenwisseling met haar coaches.

Sinds deze week kunt u op de VRT 1 en VRT Max naar "Kim Clijsters: come back home" kijken. In de laatste aflevering toont een discussie met haar coaches hoe moeilijk het voor Clijsters was om haar rol als mama te combineren met haar droom om weer op het hoogste niveau te tennissen.

Als de coaches bij Kim Clijsters polsen naar haar plan, spat de radeloosheid ervan af. "Sorry, er is geen plan. Wat kan ik zeggen?", stamelt ze.

 

Wanneer ze haar vragen om fitter te raken, neemt de frustratie toe. "Je kan dat gemakkelijk zeggen, maar ik heb drie kinderen thuis. Dat is de reden waarom ik niet kon komen trainen, het is te druk geweest met huiswerk maken."

 

"Ik probeer tussendoor wel te lopen en mijn oefeningen te doen, maar ik kreeg het thuis niet geregeld."

 

"Willen? Er is een verschil tussen willen en kunnen. Het liefst van al zou ik elke dag tennissen. En elke dag 2, 3 of 4 uur aan mijn conditie werken, maar dat gaat niet. Wat moet ik doen? Ik krijg het thuis niet geregeld."

Bekijk "Kim Clijsters: come back home" op VRT Max

Kim Clijsters (40), ooit nummer 1 in de tenniswereld, kondigt in 2019 het praktisch onmogelijke aan: een comeback op het hoogste niveau. Op dat moment is ze 36 jaar en moeder van drie kinderen.

 

Na zeven jaar stilte neemt ze haar racket opnieuw op en doet een gooi naar een derde topsportcarrière. 

 

Een van korte duur, want net toen de "Kimback" resultaten begon op te leveren, sloeg het noodlot toe. Een knieblessure vertraagde het proces en de coronapandemie legde het plan volledig stil. Op 12 april 2022 hing ze haar tennisracket definitief aan de haak.

 

De enige constante doorheen de woelige comeback: de camera’s. In de documentaire "Kim Clijsters: come back home" kijkt u mee over de schouder van de voormalige kampioene tijdens elke stap in haar parcours.

Gerelateerd: