Ga naar de inhoud

Pieter Heemeryck pakt zilver op EK Ironman achter Franse titelhouder Chevrot

Pieter Heemeryck (l) op het podium in Hamburg.

Pieter Heemeryck is als tweede geëindigd op het EK Ironman in de Duitse stad Hamburg. Na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,1 km lopen moest onze landgenoot alleen de Fransman Denis Chevrot voor zich dulden. Chevrot verdedigde met succes zijn titel. Heemeryck pakte een ticket voor het WK.

Met 7 uur, 31 minuten en 1 seconde had Heemeryck 4'40" achterstand op Chevrot. Het brons was voor de Deen Kristian Hogenhaug, die 10 seconden na Heemeryck eindigde. Heemeryck mag naar het WK, dat dit jaar van Hawaï naar Nice is verzet.

Jan Frodeno, drievoudig winnaar van de Ironman in Hawai, viel als vierde op 5'17" van Chevrot net naast het podium. Voor de 41-jarige Duitser, die eind dit seizoen stopt, was het zijn laatste race in eigen land.

De wedstrijd werd overschaduwd door een dodelijk ongeval met een 70-jarige begeleidende motorrijder. Die liet het leven na een botsing met een atleet, die zelf gewond werd. Ondanks het ongeval tijdens het fietsonderdeel werd de wedstrijd voortgezet.

Mengal 4e op EK triatlon in Madrid, Claire Michel 10e

 

In Madrid was er vandaag het EK triatlon over de olympische afstand. Door een hevige storm afgelopen nacht werd het meer van Madrid ongeschikt verklaard. De wedstrijd werd omgevormd tot een duatlon: 5 km lopen, 40 km fietsen en 10 km Bij de mannen viel lopen.

 

Bij de mannen eindigden de 2 Belgische vertegenwoordigers Arnaud Mengal en Noah Servais  allebei in de top 10.

Beide Belgen slaagden er na het eerste loopgedeelte niet in om aan te sluiten bij een kopgroep van zeven. Voormalig Spaans wereldkampioen Mario Mola en de Brit Jonathan Brownlee waren voorin wel mee.

Brownlee streed in het slot met de Spanjaard David Castro en de Zwitser Adrien Biffod voor de titel. Castro (1u48'13") won uiteindelijk de sprint met 4 seconden voorsprong op Brownlee en 14 op Biffod.

Mengal (1u49'05") haalde nog verschillende van zijn rivalen in en eindigde uiteindelijk als 4e. Het beste resultaat uit zijn carrière. Servais werd 10e (1'49"55).
 

Bij de vrouwen Claire Michel net in de top 10. Op 3'25" van de Luxemburgse winnares Jeanne Lehair (1u59'12").

Valérie Barthelemy klokte af als 19e, Jolien Vermeylen en Hanne De Vet waren goed voor de 27e en 36e plaats.