Karim Benzema (35) trekt deur bij Real Madrid achter zich dicht: "Een onvergetelijke periode"

 zo 4 juni 2023 12:15
Karim Benzema trekt de deur bij Real Madrid na 14 seizoen achter zich dicht.

Wat al langer in de lucht hing, is nu ook een feit. Na 14 seizoenen scheiden de wegen van Karim Benzema (35) en Real Madrid. Dat maakte De Koninklijke vandaag zelf bekend met een officieel statement. Volgens de Saudische staatszender volgt hij Cristiano Ronaldo naar het land uit het Midden-Oosten.

"Real Madrid en kapitein Karim Benzema hebben samen besloten om een geweldige en overgetelijke periode af te sluiten" klinkt het bij de Spaanse topclub.

Karim Benzema kwam in 2009 op 21-jarige leeftijd over van het Franse Lyon  en ontpopte zich de afgelopen jaren tot een ware sterkhouder in Madrid. 

In 14 seizoenen verzamelde de Franse topspits maar liefst 25 prijzen in de Spaanse hoofdstad, een recordaantal bij de club. Vorig seizoen won de aanvaller nog de Ballon d'Or.

Benzema verlaat Real Madrid dan ook met een palmares om van te duizelen. Onder meer 5x de Champions League, 5x het WK voor clubs, 4x de Europese Supercup, 4x La Liga, 3x de Copa del Rey en 4x de Spaanse Supercup.

De Fransman speelde uiteindelijk 647 wedstrijden en staat met 353 doelpunten tweede in het lijstje van topscorers aller tijden voor de club, na ene Cristiano Ronaldo (450 doelpunten).

"De carrière van Karim Benzema bij Real Madrid is een voorbeeld van goed gedrag en professionaliteit geweest. Hij heeft de waarden van onze club goed vertegenwoordigd", valt nog te lezen in het statement.

Saudi-Arabië?

Over zijn toekomst viel geen woord te lezen, maar de Saudische staatszender Al Ekhbariya was er als de kippen bij om aan te kondigen dat de aanvaller een akkoord heeft gevonden met Al Ittihad voor een contract van 2 jaar.

Volgens de tv-omroep waren de voorzitter en vicevoorzitter van Al Ittihad in Madrid om "een recorddeal" met Benzema te bezegelen.

Ronaldo maakte rond de jaarwissel al de overstap van Manchester United voor een enorm bedrag. De 37-jarige Portugees belandde bij Al Nassr voor naar verluidt 200 miljoen euro per jaar. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.