Ga naar de inhoud

Roland Garros

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Coach Goffin: "In België zijn de mensen heel hard voor David, zeker op sociale media"

 ma 29 mei 2023 10:11
De entourage van David Goffin, met coach Germain Gigounon als tweede van rechts.
De entourage van David Goffin, met coach Germain Gigounon als tweede van rechts.

David Goffin heeft zich zondag niet naar de 2e ronde kunnen meppen op het grandslamtoernooi van Roland Garros. Zijn coach Germain Gigounon zag wel veel positieve zaken in de vijfsetter tegen Hubert Hurkacz.

David Goffin prijkt sinds kort niet meer in de top 100 van de wereld, voor het eerst sinds de zomer van 2014. De 32-jarige Belg is al een tijdje op zoek naar zichzelf en leek de oude Goffin zelfs even te vinden in Parijs tegen Hubert Hurkacz, de nummer 13 van de wereld.

 

"Het was zo'n match die een kantelpunt in een seizoen kan betekenen", reageert coach Germain Gigounon na de spannende vijfsetter. "Daarvan zijn er voorbeelden genoeg uit het verleden, zoals Tiafoe vorig jaar hier op Roland Garros of Humbert op Wimbledon."

 

"Het zijn scharnierwedstrijden en in zulke matchen heb je ook een tikkeltje vertrouwen nodig voor zo'n 5e set te spelen. Zonder vertrouwen wordt het moeilijk. David had kansen om het vroeger af te maken, maar Hurkacz wist zich te redden omdat hij iets constanter stond te tennissen."

Hurkacz verslaan, was geen makkelijke opdracht, maar David is op de goeie weg.

coach Germain Gigounon

Gigounon kijkt wel nog met vertrouwen uit naar de toekomst. "Oké, hij heeft niet gewonnen, maar ik heb wel momenten gezien waarop David de nummer 13 van de wereld domineerde. Dat zag ik ook tegen Zverev. Dat betekent toch dat hij het nog altijd in zich heeft."

"David mist een constante in zijn prestaties. Daarvoor moet je matchen winnen. Hurkacz verslaan, was geen makkelijke opdracht, maar hij is op de goeie weg."

"De kritiek? Ik vind dat de mensen in België heel hard zijn voor David, vooral op sociale media. Maar goed, dat hoort nu eenmaal bij sport. Daar moet je je kunnen overzetten."

Gerelateerd: