Ga naar de inhoud

Komt het nog goed met David Goffin? "Hij kan nog altijd ongelofelijk goed tennissen"

Filip Dewulf over David Goffin: "Door fysieke problemen draait zijn motor niet meer zo soepel."

Vandaag gaat in Parijs Roland Garros van start. David Goffin (32) is de enige Belgische deelnemer bij de mannen. Hij krijgt met de Pool Hubert Hurkacz (ATP-13) meteen een zware dobber voorgeschoteld. Begin deze maand viel hij voor het eerst in 9 jaar uit de top 100. Geraakt de voormalige nummer 7 van de wereld er nog bovenop?

Met een kwartfinale op Wimbledon vorig jaar leek de nieuwe David Goffin opgestaan, maar de wederopstanding was er een van korte duur.

 

Begin februari mocht Goffin zich nog de nummer 40 van de wereld noemen. Daarna liep hij voor de derde keer in twee jaar een knieblessure op.

 

Met een coronabesmetting en maagklachten erbovenop was de vrije val onvermijdelijk voor de voormalige Sportman van het Jaar.

 

Momenteel moet u diep scrollen om Goffin terug te vinden op de wereldranglijst: naar plaats 113 om precies te zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Hij beschikt niet over een echt wapen"

Toch is Goffin nog altijd de eerste Belg die u op de lijst zal tegenkomen.

 

Komt het nog goed met de Belgische nummer 1?

 

"David Goffin heeft heel veel uit zijn carrière gehaald", antwoordt Filip Dewulf in de nieuwe tennispodcast Dubbelspel.

 

"In 2017 speelde hij zijn allerbeste seizoen, met de finale van de Masters als uitschieter", schetst Dewulf, die eind jaren 90 de halve finales speelde op Roland Garros.

 

Goffin schat hij hoger in. "Voor mij is hij de beste Belg ooit in het mannencircuit."

 

Dewulf ziet ook dat het Goffin veel moeite kost om nog resultaten te boeken.

 

"Hij beschikt niet over een echt wapen. Daarom moet hij elke wedstrijd aan 110% presteren, zelfs tegen de nummer 200 van de wereld", legt de tennisreporter uit.

 

"Dat kruipt in zijn hoofd, denk ik. Zo wordt het moeilijk om elke match met 110%  te spelen. Zeker omdat door fysieke problemen zijn motor niet meer soepel draait."

Filip Dewulf (r): "David Goffin moet elke match 110% spelen."

"Goffin heeft veel wedstrijden nodig"

Een nieuwe uitschieter zoals Wimbledon vorig jaar sluit Filip Dewulf niet uit. Hij gelooft nog in een mooi resultaat voor David Goffin.

 

"Als de planeten goed staan en als hij zich goed in zijn vel voelt, kan hij nog altijd ongelofelijk goed tennissen", vindt Dewulf.

 

Johan Van Herck volgt hem. Als kapitein van het Belgische team heeft hij samen met Goffin 2 keer de finale van de Daviscup gespeeld: in 2015 tegen Groot-Brittannië en in 2017 tegen Frankrijk.

 

"De laatste tijd is hij niet gespaard gebleven van blessures", begint Van Herck.

 

"David is een speler die veel matchritme nodig heeft om op dreef te komen. Hij is iemand die op gevoel tennist. Dat gevoel krijg je niet te pakken op training, wel met wedstrijden."

 

Dan komt Roland Garros nog te vroeg voor Goffin. 

 

"We moeten David nog even tijd gunnen", vindt Van Herck. "Hoe meer hij nu speelt, hoe beter hij voor de dag kan komen."

 

"Veel matchen spelen, is de boodschap. Dan zie ik David zeker weer hogerop komen."

Johan Van Herck speelde 2 keer de Daviscupfinale met David Goffin.

In Parijs krijgt David Goffin (ATP-113) met Hubert Hurkacz (ATP-13) meteen een stevige horde voorgeschoteld. Ook vorig jaar was dat een duel in Parijs.

 

De Pool won toen de match in de derde ronde (7-5, 6-2 en 6-1). Enkele weken eerder had Goffin Hurkacz nog geklopt in Rome.