Ga naar de inhoud

Chloé Dygert viert in RideLondon Classique eerste zege in bijna 2 jaar

 za 27 mei 2023 16:13

Bijna 2 jaar heeft Chloé Dygert op haar 19e profzege moeten wachten. In de 2e rit van de RideLondon Classique was ze de sterkste op een licht hellende finish. Leidster Charlotte Kool kwam in de slotfase ten val, maar kreeg dezelfde tijd als Dygert en mag haar truitje dus behouden.

Geen rustig sprintritje richting Maldon, wel een spervuur aan demarrages dat ervoor zorgde dat de groep steeds meer werd uitgedund.

Toen sommigen al op hun tandvlees begonnen te zitten, nam Maike van der Duin haar biezen. Ze zong het uit tot de laatste kilometer, maar werd dan ongenadig overspoeld door de voorwacht van het peloton.

 

Die was ultiem een laatste keer uitgedund door een valpartij, waarbij ook leidster Charlotte Kool betrokken was. Zij werd uiteindelijk wel in dezelfde tijd als de winnares gezet.

Die luisterde naar de naam Chloé Dygert. Ze nam over van haar ongelukkige ploeggenote Van der Duin en bolde - zonder te juichen - als eerste over de finish.

Dygert heeft nochtans heel wat om te vieren, want 2 jaar geleden boekte ze haar laatste zege, op het Amerikaans tijdritkampioenschap. Ook toen was het 2 jaar geleden sinds ze voor het laatst kon winnen. Ze werd wereldkampioene tijdrijden in Harrogate, maar kwam een jaar later bij haar titelverdediging zwaar ten val. Het begin van een lijdensweg die nu ten einde lijkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 2
1. Chloé Dygert (VS) 133 km in 3u26'33"
2. Lizzie Deignan (GBr) zelfde tijd
3. Soraya Paladin (Ita)  
4. Anna Henderson (GBr)  
5. Eleonora Gasparrini (Ita)  
6. Simone Boilard (Can)  
17. Maike van der Duin (Ned)  
22. Charlotte Kool (Ned)  
37. Marith Vanhove op 3'40"
Stand na rit 2
1. Charlotte Kool (Ned) 7u22'53"
2. Lizzie Deignan (GBr) op 5"
3. Chloé Dygert (VS) 10"
4. Maike van der Duin (Ned) 13"
5. Thalita de Jong (Ned) 13"
RideLondon Classique
        winnaar leider
26/05 rit 1 Saffron Walden - Colchester 150 km Kool Kool
27/05 rit 2 Maldon - Maldon 137 km Dygert Kool
28/05 rit 3 Londen - Londen 92 km Kool Kool