Ga naar de inhoud

Zizou Bergs blijft haatberichten ontvangen: "De app blokte ze nog niet af"

 do 25 mei 2023 13:38
Zizou Bergs
Zizou Bergs staat ons te woord na een vriendelijk bericht.

Haatberichten van gokkers blijven dagelijkse kost voor tennisspelers. Zizou Bergs laat zijn slaap er niet meer voor, de 23-jarige prof hoopt wel dat de technologie snel op punt staat om zulke posts automatisch te blokkeren. Op Roland Garros lukte dat nog niet bij hem.

Na elke nederlaag krijgt Zizou Bergs haatberichten binnen.

 

"Het klinkt raar, maar je gaat dat normaal vinden", vertelt de Belgische nummer 2. "Als je begint met proftennis weet je dat je zulke reacties kan ontvangen." 

 

Deze week had Bergs weer prijs na verlies in de kwalificaties van Roland Garros. De berichten stroomden weer binnen, zelfs op de sociale media van zijn vader.

 

Het grandslamtoernooi had nochtans de hulp van artificiële intelligentie (AI) ingeroepen om de spelers te vrijwaren van zulke berichten.

 

"Ik had me aangemeld voor de AI-app en het bericht gekregen dat die geslaagd was, maar blijkbaar was dat niet het geval", legt Bergs uit. "Bij mij werkte de app nog niet."

 

"Zulke apps zijn een stap in de goede richting", gaat de twintiger voort. "Hopelijk lukt het snel, want volgende week speel ik een toernooi in Duitsland."

Ik had me aangemeld voor de app en het bericht gekregen dat die geslaagd was. Blijkbaar was dat niet het geval.

Zizou Bergs

Bergs doet oproep: "Meer campagne voeren"

Zizou Bergs laat het niet aan zijn hart komen. "Ik heb een dikke huid gekweekt", vertelt de 23-jarige tennisspeler.

 

Niet dat hij haatberichten wil blijven ontvangen. Daarom legt Bergs nu de bal in het kamp van de gokkantoren.

 

"Tennis is een individuele sport. Als wij verliezen, gaat alle haat richting één speler."

 

"Ik besef dat de gokbedrijven sportclubs of -toernooien soms in leven houden, maar zij kunnen wel meer campagne tegen haatberichten voeren", vindt Bergs. 

 

"Hetzelfde geldt voor de ATP (de vereniging van mannelijke tennisprofs, red). Want het zou fijn zijn als de haatberichten afnemen", verzekert de tennisspeler.

Gerelateerd: