Ga naar de inhoud

Vader Zizou Bergs: "Voor het eerst krijgen wij als familie ook haatboodschappen"

 do 25 mei 2023 09:01
" "
Zizou Bergs (archief) ging er gisteren uit in de 2e ronde van de kwalificaties op Roland Garros.

Het is een oud zeer in de tenniswereld: de violente haatboodschappen aan het adres van tennissers door gefrustreerde gokkers. Maar de haters zijn na het verlies van Zizou Bergs in de 2e kwalificatieronde van Roland Garros nog een stapje verder gegaan: "Het is de eerste keer dat de familie van Zizou, en ik dus, zulke haatboodschappen ontvangt", klaagt vader Koen aan.

Beledigingen op sociale media zijn schering en inslag, vertelt Koen Bergs. "Het gebeurt regelmatig, bijna altijd na een nederlaag", zegt hij.

"Maar het is de eerste keer dat de familie van Zizou, en ik dus, zulke haatboodschappen ontvang. We weten dat ze van gokkers komen die geld verloren en alle besef van realiteit kwijt zijn."

"Zizou ziet ze ook, maar hij heeft geleerd er afstand van te nemen."

"Gezien het aantal reacties dat ik heb gekregen, merk ik dat heel veel mensen dit niet normaal vinden. Gelukkig maar."

We weten dat ze van gokkers komen die geld verloren en alle besef van realiteit kwijt zijn.

Koen Bergs
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zizou Bergs: "Chaos in mijn hoofd"

Zizou Bergs (ATP-131) zei na zijn 6-3, 6-3-verlies tegen de Portugees Frederico Ferreira Silva (ATP-225) dat het een frustrerende wedstrijd was geweest. "Ik was goed begonnen, maar na de tweede break namen de emoties over."

"Het was chaos. Mijn hoofd was er vandaag niet bij vanwege privézaken waar ik niet te veel wil over zeggen. Ik miste wat agressiviteit."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: