Ga naar de inhoud

Oostende-coach Gjergja voelt zich bestolen na verlies tegen Giants: "Kregen geen enkele call"

 ma 22 mei 2023 08:47
Gjergja houdt zijn sterspeler Tyree weg bij de scheidsrechter.

Het ging er zondag beladen aan toe tussen rivalen Antwerp Giants en Oostende in de eerste finalewedstrijd van de play-offs. Na de nipte zege van de Giants (63-62) was er nog een opstootje tussen Oostende-coach Dario Gjergja en Antwerp-assistent Guy Muya. "De mensen zeggen almaar dat ik hier rondloop als een aap", reageerde een boze Gjergja achteraf.

Na een beladen wedstrijd won Antwerp zondag met het kleinste verschil van de recordkampioen: 63-62. Dat de emoties hooggespannen stonden, toonde een opstootje vlak na de partij.


Oostende-coach Dario Gjergja ging handjes schudden met de staf van de tegenstander, maar Antwerp-assistent Guy Muya zag Gjergja niet graag komen en trakteerde hem op een duw en wat bitsige woorden.

We hebben de snelste speler in de competitie, maar kregen geen enkele call mee.

Dario Gjergja, coach Oostende

Na de partij was nog niet alles bezonken, zo toonde een bizar interview met Gjergja. "Vraag de mensen om deze wedstrijd te analyseren. Dan wordt alles wel duidelijk", stak de Belgische Kroaat van wal.

 

"We hebben de snelste speler in de competitie, maar kregen geen enkele call mee", doelde hij op niet-gefloten fouten op Oostende-speler Breein Tyree.


"Maar ik ben hier niet om te huilen. Het is geweldig hoe mijn spelers hebben gevochten. We werken hier een heel seizoen naartoe, we verdienen veel meer."

"Bleijenbergh wordt behandeld als een ongeschoren schaap"

Op de bank bij Oostende was er frustratie te bespeuren, zo ook bij sterkhouder Vrenz Bleijenbergh. Waarom? "Dat moet je aan hem vragen", antwoordde Gjergja kordaat.

 

"Hij is naar hier gekomen om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Hij was geweldig voor zeven à acht maanden, maar nu wordt hij blijkbaar behandeld als een schaap dat dringend geschoren moet worden."

 

"Maar ik wil niet te veel zeggen. De mensen zeggen toch almaar dat ik hier rondloop als een aap. Mensen van het andere team zeggen dat. Dat is absoluut niet eerlijk."

Gerelateerd: