Ga naar de inhoud

Tom Boonen hengelt met nieuw gravelteam naar diensten van Jan Bakelants: "Maar hij is nog te duur"

 do 18 mei 2023 13:43

Slaan twee leden van Wielerclub Wattage straks de handen in elkaar? Tom Boonen is vertegenwoordiger van Classified en het Belgische bedrijf heeft onlangs een gravelteam gelanceerd. Boonen probeert Jan Bakelants te verleiden. 

Tom Boonen is een van de ambassadeurs van Classified, het Belgische bedrijf dat fietsonderdelen ontwikkelt zoals het Powershift-systeem (een revolutionair schakelsysteem dat meer en meer zijn weg vindt naar het peloton).

 

Piotr Havik is de eerste renner van het team. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Classified om het team te ontwikkelen en de technologie te gebruiken in gravelraces", zegt de Nederlander. Havik is voorlopig de enige renner van het team, al speurt Tom Boonen naar versterking.

 

"We hebben een eigen gravelteam op poten gezet en we azen op een renner met een hoog profiel, maar hij is voorlopig nog te duur voor ons", verklapte Boonen woensdag in Wielerclub Wattage.

 

Hij doelde uiteraard op Jan Bakelants. De ex-renner is sinds eind vorig seizoen op pensioen en leeft zich nu uit in de gravelscene.

 

Met succes: in de UCI Gravel World Series werd Bakelants de voorbije weken 6e in Valkenburg en 10e in Aken.

 

"Dat jij met Jan zal samenwerken, dat wil ik nog wel eens zien", grapte Tom Dumoulin. "Gezellig, 3 weken samen in een camper naar de VS. Ik zie het helemaal voor me."

"Ik ben gevraagd en vroeg of laat komen we er wel uit"

"Ik ben gevraagd", bevestigde Jan Bakelants. "Maar ik heb jarenlang in een ploeg gereden en ik vind het verfrissend om mijn eigen goesting te doen."

 

"Als ik met een andere helm of kledij wil rijden, dan kan dat. Ik vind die vrijheid interessant."

 

"Maar ik heb al veel gepraat met Tom en de marketing director. Vroeg of laat geraken we er wel uit."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Het team moet organisch groeien"

Tom Boonen, bezieler van Classified, heeft ook een rol gespeeld in het gravelteam. "Ik heb de partners bij elkaar gebracht en de organisatie van het team mee in elkaar gestoken", zegt hij.

 

"Het is de bedoeling om het team in de toekomst uit te bouwen, maar we gaan de komende maanden niet actief op zoek naar extra renners. Het team moet organisch groeien."

 

Unbound, de grote gravelrace in de VS, is het grote doel van Havik. "Ik zou het wel leuk vinden om mee te gaan naar de Verenigde Staten, maar dat moeten we nog bekijken. Het is ook niet zo dat Havik een ploegleider nodig heeft."

Beluister de aflevering als podcast

Of bekijk de aflevering op VRT Max

Gerelateerd: