Ga naar de inhoud

De fenomenale cijfers van Kevin De Bruyne in zijn beste Champions League-campagne ooit

 wo 17 mei 2023 22:47

Dit moet zijn jaar worden. Met twee assists was Kevin De Bruyne nog maar eens de grote motor van Manchester City in de Champions League. Nu al evenaarde hij zijn beste campagne ooit... en dan moet de finale nog komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Oooooh Kevin De Bruyne"

Het aanstekelijke liedje galmde luider dan ooit door het Etihad Stadion. Nóg maar eens was de Rode Duivel van levensbelang voor Manchester City. Met een geniale assist - zie hierboven - brak de metronoom de ban tegen Real Madrid.

 

Ook bij de 3-0 vervulde De Bruyne een hoofdrol. Akanji duwde zijn messcherpe vrijschop via Militao tegen de netten. Na wat getwijfel bij de statistiekenbureaus beslisten ze dan toch maar om de beslissende pass aan onze landgenoot toe te kennen.

 

Mooi zo.

 

Want op die manier was KDB voor de achtste keer dit seizoen beslissend in de Champions League. Dat is met een finale voor de boeg nu al een verbetering van zijn beste campagne ooit - twee seizoenen geleden, toen City ook de finale haalde.

 

En dan miste De Bruyne nog drie matchen...

Seizoen Duels Goals Assists
15/16 10 3 0
16/17 6 1 1
17/18 8 1 4
18/19 4 0 4
19/20 7 2 2
20/21 8 3 4
21/22 10 2 3
22/23 9 2 6

Vooral zijn acties tegen Real zullen in het collectieve geheugen blijven.

 

De knal in Bernabéu, twee splijtende passes in de return. Het bewijst nog maar eens dat onze landgenoot er altijd staat op de grote momenten.

 

Alleen in zijn vorige afspraak met de geschiedenis lukte dat niet, door een beuk van Rüdiger.

 

Volgt straks de ultieme revanche in Istanboel? 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: