Ga naar de inhoud

Thomas Pieters evenaart beste LIV-prestatie met 17e plek in Tulsa Open

 ma 15 mei 2023 08:22
Thomas Pieters eindigde met 9 slagen onder par.

Met een derde opeenvolgende ronde van 67 slagen is Thomas Pieters op de 17e plaats geëindigd in de Tulsa Open, de 6e manche van de LIV Golf Tour. Met zijn team eindigde Pieters voor het derde toernooi op een rij op het podium.

Thomas Pieters moest op de Cedar Ridge golfbaan in het Amerikaanse Broken Arrow al snel een bogey op zijn scorekaart schrijven, maar met 4 birdies trok hij de scheve situatie recht. Voor de derde dag op een rij zette hij een ronde van 67 slagen neer, 3 onder par.

 

Met zijn eindscore van 201 slagen, 9 onder par, sloot Pieters af op de 17e plaats, waarmee hij zijn beste prestatie van het seizoen evenaarde. Daarmee verdiende hij 285.000 dollar.

 

In de eindstand telde Pieters 8 slagen meer dan de Amerikaan Dustin Johnson. Die toonde zich in een play-off net iets beter dan de Zuid-Afrikaan Branden Grace en de Australiër Cameron Smith.    

 

Pieters maakt samen met de Amerikanen Bubba Watson, Harold Varner III en Talor Goach deel uit van het RangeGoats team. Dat eindigde derde in het eindklassement voor ploegen.

 

Voor het derde toernooi op een rij eindigt Pieters met zijn ploegmaats in de top 3. Die top 3 strijkt telkens een aardige bonus op. Pieters en zijn maats mogen 500.000 dollar verdelen onder elkaar.

 

Na zes van de veertien gespeelde toernooien staat Pieters 37e in het individueel klassement. De top 24 op het einde van het seizoen is zeker van zijn plaats op de LIV Tour in hetzelfde team in 2024. Met zijn RangeGoats-team staat Pieters derde. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: