Ga naar de inhoud

Officieel einde van de Gouden Generatie? Met Witsel is meer dan helft van basisploeg gestopt

 vr 12 mei 2023 18:04
De balans helt over.

Toen waren ze nog met 5. Het afscheid van Axel Witsel bij de Rode Duivels is een mijlpaal voor de voormalige Gouden Generatie. Van de basisploeg, die onder anderen dé wedstrijd op het WK 2018 tegen Frankrijk speelde, blijven er nog minder dan de helft van de spelers over.

Herinnert u zich nog dé referentiematch van de Gouden Generatie tegen Frankrijk, op het WK in 2018?

 

Het was enerzijds de grootste verwezenlijking, maar anderzijds ook de grootste teleurstelling van een uitzonderlijke generatie Rode Duivels.

 

Inmiddels zijn we 5 jaar later en veel schiet er van de basisploeg van toen niet meer over. Met het afscheid van Axel Witsel heeft meer dan de helft van het elftal officieel een punt gezet achter zijn internationale carrière.

 

Enkel sterkhouders Thibaut Courtois, Romelu Lukaku, Jan Vertonghen en Kevin De Bruyne blijven nog over. Ook Nacer Chadli heeft officieel nog geen afscheid genomen, maar dat lijkt niet meer dan een formaliteit binnenkort.

 

In de afgelopen jaren zetten ook andere boegbeelden als Vincent Kompany, Eden Hazard, Marouane Fellaini, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé een punt achter hun internationale loopbaan, of ze stopten met voetballen.

De Gouden Generatie is - al even - niet meer.
Gerelateerd: